Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BNP Paribas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Santander

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BNP Paribas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Santander

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Opties Jeff Thijssen, 2 mrt 18:23

Optietips VS | Inspelen op herstel Coca-Cola

0 0 Leestijd ongeveer

Deze week pas ik, op verzoek van een lezer, de Wheel-optiestrategie toe. Daarbij is mijn keuze op het aandeel Coca-Cola uitgekomen, een naar mijn mening stabiel bedrijf waarvan de beurskoers recent wat onder druk is komen te staan.

De VIX index, die de impliciete volatiliteit (verwachte beweging) weergeeft van de S&P500, schoot de afgelopen week alle kanten op. Beleggers maakten zich met name voor het weekend zorgen over oplopende rentes en inflatie, maar sussende woorden van centrale bankiers zorgde er uiteindelijk voor dat op maandag de rust weerkeerde. Hierdoor daalde de VIX-index over het weekend met 16% naar een stand van 23 punten. Desondanks zit er nog altijd behoorlijk wat premie in de opties, omdat het historische gemiddelde van de VIX op 18 ligt. Hierdoor is het klimaat voor het schrijven van opties nog altijd gunstig.

Op verzoek van een lezer kies ik deze week voor de Wheel-optiestrategie. Dit is een strategie waarbij de belegger start met het schrijven van een putoptie op een aandeel waarvan hij het niet vervelend vindt om aangewezen te worden. Bij deze strategie blijft een belegger elke maand één putoptie schrijven totdat hij aan zijn verplichting moet voldoen. Dit gebeurt als de beurskoers op expiratie onder de uitoefenprijs van de geschreven put staat. Na aanwijzing bezit de belegger 100 aandelen en wordt daarop gedekt een calloptie geschreven.

Optieconstructie Coca-Cola

Een naar mijn mening interessant aandeel om deze strategie op toe te passen in de VS is Coca-Cola, waarvan de beurskoers de afgelopen zeven maanden schommelde tussen de $46 en $55. Ik heb daarom besloten de Coca-Cola apr21 $50 put te schrijven voor $1,68. Dit betekent dat ik bij opening $168 aan premie ontvang. Daarmee ga ik de verplichting aan om gedurende de looptijd van 45 dagen 100 aandelen af te nemen tegen de uitoefenprijs van $50.

In de praktijk beteken dit dat wanneer ik daadwerkelijk word aangewezen, mijn kostprijs voor de aandelen $4832 bedraagt. Als ik aan mijn verplichting word gehouden, zal ik in de rubriek Optietips VS vermelden welke calloptie ik gedekt zal schrijven met als doel de aandelen weer van de hand te doen en daarmee de Wheel-strategie af te ronden. De statistische kans op succes bij opening bedraagt 69%.

Geschreven putoptie Coca-Cola
Verkoop KO apr21 50 putoptie
Totaal te ontvangen premie $1,68
Contractgrootte 100
Expiratiedatum vrijdag 16 april
Maximale winst $168
Maximaal verlies $4832
*Bij faillissement Coca-Cola

Updates

Telkens als een positie wordt gesloten, laat ik dit weten via Twitter @jeffthijssen. Op dit moment staan er nog posities open in Alibaba, de S&P500 ETF SPY, de goud ETF GLD, Facebook, Qualcomm en Snowflake.

Rendement

Door een technisch probleem is het op dit moment niet mogelijk een actuele update te tonen van de rendementen. We verwachten dit morgen te kunnen aanpassen op de website. Onze excuses voor het ongemak.

Optietips VS

Op 2 juli 2019 ben ik van start gegaan met de rubriek Optietips VS. Het gemiddelde rendement van de optietips tegen de slotkoers van 22 februari 2021 bedroeg 20,5%. Dit percentage is het gemiddelde rendement van alle optietips. In de berekening wordt geen rekening gehouden met de omvang van de ontvangen premies, die per tip verschillen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!