Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Advies Hildo Laman, 26 feb 2021 11:33

Nvidia | Nog steeds goed, nog altijd duur

0 0 Leestijd ongeveer

De hoge groei zet door bij chipfabrikant Nvidia. Chips voor gaming en datacenters zorgen voor succes. Helaas is het aandeel behoorlijk hoog gewaardeerd.

Halfgeleiderproducent Nvidia heeft weer een aantal records gebroken. Zowel het laatste kwartaal als het hele jaar was het beste ooit. En de koek is nog lang niet op, want het komende kwartaal zal al meteen een nieuw record opleveren.

Gaming

Met name Nvidia’s chips voor gaming doen het erg goed. Dit deel van het bedrijf is in het afgelopen kwartaal met maar liefst 67% gegroeid. De groei in dit segment zal gedeeltelijk tijdelijk zijn doordat er in coronatijd veel extra vraag is naar spelcomputers. Meer mensen kiezen ervoor om thuis te spelen nu het aanbod van activiteiten buiten de deur kleiner is.

Over langere tijd genomen zien we de sector echter al jaren groeien, en die trend zal niet zomaar eindigen. De verkoop van datacenter-chips is bij Nvidia overigens nóg harder gestegen dan die van gamingchips, maar dat komt voor een belangrijk deel door de overname van Mellanox. Evengoed is de groei hier ook zonder die overname hoog.

Waardering

Gegeven de verwachtingen voor het eerste kwartaal van het nieuwe jaar schat ik dat de winst per aandeel (wpa) voor het hele jaar op $11 zal uitkomen. Dat is een behoorlijke verbetering ten opzichte van het laatste jaar, toen het $6,90 was. Maar zelfs op basis van die hogere wpa is het aandeel niet goedkoop te noemen. Bij een koers van $530 is de k/w ongeveer 48. De balans ziet er prima uit, maar er staat niet zoveel geld op dat het een substantieel verschil zou moeten uitmaken voor de beurswaarde.

De hoge waardering van het aandeel is ook een verklaring voor de eerste reactie op de cijfers: een koersdaling van zo’n 8%. In oktober kwam het aandeel voor het eerst boven $550, sindsdien is het op en neer gegaan. Op het moment van schrijven staat het zo’n 4% lager dan begin oktober.

Aandeel Nvidia blijft op ‘houden’

Het aandeel Nvidia is een van de beste in de chipsector. Helaas weten meer beleggers dat, waardoor het aandeel al een hele tijd erg hoog gewaardeerd wordt. Het is natuurlijk mogelijk dat de koers nog veel hoger wordt, maar dat zou niet zo’n solide reden voor een koopadvies zijn. Aan de andere kant kan ik eigenlijk geen reden verzinnen waarom beleggers het aandeel absoluut zouden moeten verkopen, want daarvoor gaat het simpelweg te goed. Daarom blijf ik bij mijn bestaande advies: ‘houden’.

Nvidia
In $ mln kw. 1 ’21t kw. 4 ’20t kw. 3 ’20 kw. 2 ’20
Omzet 5300,0 5003,0 4726,0 3866,0
Nettowinst 1565,0 1457,0 1336,0 622,0
Wpa (in $) 2,49 2,31 2,12 0,99

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!