Updates

Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jeff Thijssen, 24 feb 15:38

Acomo | Nieuwe groeifase lonkt

0 0 Leestijd ongeveer

De coronacrisis stelde Acomo voor talrijke problemen, maar toch lagen de jaarresultaten in lijn met die uit eerdere jaren. Wel wordt er fors gesneden in het dividend.

Uit de jaarcijfers die Acomo vorige week publiceerde kunnen we opmaken dat het bedrijf een knappe prestatie heeft geleverd. Het handelshuis in voedingsingrediënten kreeg door de coronapandemie te maken met verstoringen in de aanvoerketens, vraaguitval bij afnemers en oplopende transportkosten door een tekort aan zeecontainers in Azië, maar wist desondanks vergelijkbare resultaten te boeken als in voorgaande jaren.

Overname Tradin in de cijfers

De jaaromzet kwam uit op €707,4 mln, een toename van €6 mln ten opzichte van 2019. Het aangepaste operationeel resultaat (ebitda) was bijna identiek aan dat in 2019 en bedroeg €57,6 mln. Onder de streep bleef een nettowinst over van €27 mln. Gecorrigeerd voor bijzondere posten, waaronder €4,2 mln aan eenmalige kosten voor de overname van branchegenoot Tradin eind vorig jaar, bleef de nettowinst zo goed als ongewijzigd.

Met de overname van Tradin, dat actief is in biologische producten zoals gedroogd fruit, cacao, koffie en sappen, wist het bedrijf eindelijk weer eens een mooie grote overname te doen. Dat werd ook wel eens tijd, want de vorige overname dateerde uit het voorjaar van 2017. Tradin is goed winstgevend en zal met een geschatte omzet over 2020 van circa €450 mln de komende jaren een significante bijdrage leveren aan de resultaten.

Acomo heeft €330 mln op tafel gelegd voor de overname, een bedrag dat deels werd gefinancierd door de uitgifte van nieuwe aandelen. De nettoschuld/ebitda van 3,8 als gevolg van de overname is zonder meer fors. Om die reden zal Acomo, dat een goed trackrecord heeft op het gebied van overnames, dit jaar in het gunstigste geval een fors lager dividend uitkeren, en mogelijk zelfs helemaal geen dividend.

Aandeel Acomo blijft koopwaardig

Beleggen is echter vooruitzien, en gezien de hoge cashconversie die de nieuwe combinatie weet te realiseren ga ik ervan uit dat Acomo in 2022 de dividenduitkeringen zal terugbrengen op het oude niveau: een pay-outratio van 75 à 80% van de nettowinst. Bij een geschatte wpa 2022 van €1,75 zou het dividendrendement daarmee bij de huidige beurskoers van €20,60 uitkomen op 6,4%.

Ik ben te spreken over de gang van zaken en herhaal bij een geschatte k/w 2021 van 12 het koopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!