Updates

Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Total

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Total

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
kopen

Columbia Threadneedle | Tech, financials en nutsbedrijven

0 0 Leestijd ongeveer

Columbia Threadneedle vindt het nog te vroeg om fundamenteel voorzichtig te worden over aandelen. Op sectorniveau zijn er wel positieve ontwikkelingen.

De afgelopen periode lieten de twee grootste economieën ter wereld een snel herstel zien. Het productieniveau van China ligt inmiddels boven dat van vóór de coronapandemie, terwijl de Verenigde Staten daar nog maar 0,9% onder zit. En ondanks een stijging van het aantal coronabesmettingen en lockdowns in Europa, stelt Columbia Threadneedle dat de economische data ook daar hoopgevend zijn.

Zo steeg in december het Franse consumentenvertrouwen en verbeterden de Duitse detailhandelsverkopen en fabrieksorders. Ondertussen zal het monetaire beleid soepel blijven, zullen er nieuwe financiële steunmaatregelen worden aangekondigd en zullen de economieën herstellen wanneer deze weer open gaan.

Te vroeg

Weliswaar zal de situatie anders zijn dan voorheen en moet worden afgewacht of zakenreizen terugkeren naar oude niveaus, net als het aantal mensen dat op kantoor werkt, maar Columbia Threadneedle vindt het nog te vroeg om fundamenteel voorzichtig te worden over aandelen. Op sectorniveau verwachten de analisten dat cyclische technologie zoals de halfgeleiderindustrie goed gaat presteren. De aanscherping van de regels zal beperkt blijven tot handhaving en uitvoering.

Sommige marktkenners stellen dat er een groot gat is tussen de prestaties en winsten van technologiebedrijven en dat deze sector zich in een zeepbel bevindt, maar Columbia Treadneedle is het daar niet mee eens. In tegenstelling tot begin deze eeuw is het structurele verhaal nog steeds sterk en vinden er nog steeds aandeleninkoopprogramma’s plaats. Ook wanneer corona geen impact meer heeft op de markt, zo denken de analisten, zullen de winsten van de technologiesector nog steeds structureel groeien – zij het minder snel dan de rest van de markt.

Verder stelt Columbia Threadneedle dat de financiële sector profiteert van stijgende rendementen. Nutsbedrijven zijn volgens de analisten ook aantrekkelijk vanwege de groene agenda van de Amerikaanse president Joe Biden.

Ongezond

Minder aantrekkelijke sectoren in een klimaat van stijgende rendementen zijn volgens Columbia Threadneedle de gezondheidszorg, niet-duurzame consumentengoederen en media. In de gezondheidszorg volgen de winst en koersontwikkeling elkaar op de voet. De sector oogt goedkoop en heeft een goed winstmomentum.

Daarnaast zijn de politieke risico’s klein, omdat de meerderheid van de Democraten in de Senaat onvoldoende groot is om ingrijpende hervormingen in de Amerikaanse gezondheidszorg door te voeren. Columbia Threadneedle verwacht echter dat de winsten in de gezondheidssector de komende jaren zullen dalen en de aandelenprestaties dat momentum zullen volgen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.