Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Opties Hildo Laman, 10 feb 2021 12:01

Optietip 213 | Meeliften met Amerikaanse smallcaps

0 0 Leestijd ongeveer

Met de optietip spring ik op de voortrazende trein van Amerikaanse smallcaps. Verder updates op tips op de AEX, AMG, de DAX, IWM en SPY.

De Amerikaanse smallcaps schieten omhoog de laatste maanden. De smallcap-ETF IWM, niet verkrijgbaar in Nederland, is sinds begin november zo’n 12% per maand gestegen. Dat is een enorm tempo voor een index. Met de optietip van deze week wil ik inspelen op de voortzetting van deze trend de komende paar maanden. De kans op een correctie wordt natuurlijk wel langzaamaan groter. Daarom kies ik voor een vrij goedkope, kortlopende butterfly. Als het dan niets wordt, blijft het verlies beperkt.

Opties op IWM zijn voor Nederlandse beleggers wel beschikbaar, mits de broker ze aanbiedt. Lynx doet dat bijvoorbeeld. Koop de IWM apr21 260 call één keer voor ongeveer $1,35, verkoop de IWM apr21 280 call twee keer voor $0,45 per stuk, en koop de IWM apr21 300 call één keer voor $0,22. De butterfly kost dus $0,67 (1,35-0,45-0,45+0,22). Met de contractgrootte van 100 betekent dat een investering van $67, het maximaal te verliezen bedrag. Op het moment van schrijven is de Amerikaanse beurs nog dicht, deze prijzen zijn dus een schatting. Via WhatsApp en Twitter zal ik de definitieve prijs laten weten.

De maximale waarde is $20, maar ik ga er niet vanuit dat die behaald zal worden. Het zou zomaar kunnen dat ik bij een waarde van bijvoorbeeld $5 of $6 al winst neem, als dat al gehaald wordt. De looptijd is vrij kort, en wat hard omhoog gaat kan ook hard omlaag. Heel veel ruimte voor geduld is er dus niet.

IWM apr21 260/280/300 call butterfly
Koop IWM apr21 260 call $1,35
Verkoop IWM apr21 280 call $0,45
Koop IWM apr21 300 call $0,22
Contractgrootte 100
Expiratiedatum vrijdag 16 april 2021
Risicoschatting laag
Maximale Winst $1933
Maximaal Verlies $67

Updates

Het gemiddelde gewogen rendement is op dit moment 56,6%. Rekenkundig bedraagt het gemiddelde 76,3%. De beurzen zijn sinds vorige week iets opgelopen, maar de verschillende ontwikkelingen waren niet genoeg voor een verkoop van een optietip. Bij een aantal zal verkoop wel binnenkort moeten gebeuren. De resultaten van de optietips zijn nu over het algemeen goed. Maar aan winsten op papier heb je uiteindelijk niet veel. Pas bij verkoopt telt het echt. Ik wil dus hier en daar wat sneller proberen te verkopen.

AEX

Er is niet veel veranderd ten opzichte van vorige week voor de verschillende tips op de AEX. Voor de 600/620/640 butterfly (optietip 194) begint de tijd wel te dringen. Een daling van zo’n 4% in de index is nodig wil er nog uitzicht zijn op een behoorlijke waarde. Dat is niet onmogelijk. Als er een correctie komt, kan dat binnen een of twee weken het geval zijn. Als tegenwicht tegen de optietips die profiteren van stijgingen is deze butterfly dus nog altijd geschikt. Daarom houd ik deze positie aan.

AMG

Over twee weken zal AMG cijfers publiceren. De call op AMG (optietip 203) is op dit moment ongeveer zo’n €2,25 waard. Een mooi bedrag, de aankoopprijs was €0,60. Mocht het aandeel (koers woensdagochtend ongeveer €29,40) de komende weken hard oplopen en de waarde van de call ergens boven €5 uitkomen, dan wordt verkoop wel aantrekkelijk. Er is nog voldoende looptijd, dus haast heb ik niet. Ik zal het koersverloop de komende week in ieder geval nog even aankijken. Als het hard blijft gaan met het aandeel is misschien meer dan €5 mogelijk. Ik blijf al met al afwachten, maar zal ook uitkijken naar een mogelijk verkoopmoment.

DAX

De DAX-index staat op het moment van schrijven iets boven 14.000 punten. Daardoor is de DAX butterfly die volgende maand afloopt (optietip 197) nu ongeveer €55 waard. Dat is leuk, maar voor mij nog niet voldoende om tot verkoop over te gaan. Mocht de waarde binnenkort rond de €100 uitkomen, dan wordt verkoop wel interessant. Zo niet, dan blijf ik nog even afwachten.

IWM

Omdat IWM onverminderd blijft stijgen, daalt de call calendar op IWM (optietip 202) in waarde. Deze positie zal naar alle waarschijnlijkheid voor volgende week vrijdag in zijn geheel verkocht moeten worden. Een daling van IWM de komende dagen zou welkom zijn, dat zou de waarde van de calendar verhogen. Deze maand is IWM al met 10% gestegen, dus een daling van 3 of 4% zou helemaal niet zo gek zijn na zo’n snelle stijging. Ik blijf afwachten. Omdat ik koersen niet kan voorspellen (helaas), is het lastig te zeggen wanneer ik deze positie precies zal proberen te verkopen, en tegen welke prijs. De expiratie nadert, dus het kan al binnenkort zover zijn.

SPY

Over vijf weken loopt de 400/420/440 butterfly op de SPY (optietip 205) af. De koers van de SPY is de afgelopen dagen wel gestegen, maar lang niet zo hard als de IWM. Vorige week heb ik geschreven dat ik deze positie voor $10 zou willen verkopen. Dat wil ik nog steeds graag, maar de huidige waarde is ongeveer $3,25. Dat is niet eens in de buurt van $10. De grote aandelen zijn op dit moment relatief minder in trek bij Amerikaanse beleggers, dat is te merken in de ‘grote’ indices. Ik blijf nog wel even geduld houden, maar ik verlaag mijn doel. Als de SPY rond $400 uitkomt, wil ik verkopen. De prijs zal dan zeer waarschijnlijk geen $10 zijn. Maar eindeloos wachten op mogelijk hogere koersen heeft ook een nadeel. Er is een risico dat de komende weken een beweging omlaag inzet. Dan is het waarschijnlijk over en uit met deze positie door de beperkte looptijd.

De SPY Butterfly die in mei afloopt (optietip 200) is inmiddels zo’n $9,50 waard. Dat is ruim meer dan de aankoopprijs van $1,70. Vorige week heb ik gezegd dat ik deze butterfly rond $15 zou willen verkopen. Dat wil ik nog steeds wel, maar ook hier verlaag ik mijn doel, naar ongeveer $12. Dat zou nog steeds een bijzonder mooi resultaat zijn. Ik heb hierboven gezegd dat ik wat meer wil proberen te verkopen. Dit is een van die gevallen waarin ik iets minder geduld wil betrachten.

Blijf op de hoogte via Twitter: @HildoLaman)

Tussenstanden: (in €, doorgehaald is gesloten)

168. DAX butterfly 202
184. DSM call calendar 531
185. AEX call butterfly 149
186. SLV call 259
187. WHV call 62
188. AEX butterfly -78
189. GLD callspread -54
190. DAX butterfly -65
191. AEX butterfly -2
192. HEI call calendar 360
193. QQQ butterfly 531
194. AEX butterfly -11
195. ASML butterfly -131
196. MT call calendar 68
197. DAX butterfly 153
198. PRX callspread 169
199. Besi call calendar 100
200. SPY butterfly 684
201. ASM butterfly 56
202. IWM calendar 343
203. AMG call 128
204. AEX callspread 534
205. SPY butterfly 125
206. TKG Call -6
207. AEX callspread calendar 28
208. BOS call 82
209. SLV callspread 22
210. MT calendar -3
211. TKW callspread 19
212. BES callspread 36

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!