Updates

Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies van de dag Hildo Laman, 3 feb 2021 16:47

Advieswijziging | Mooie toekomst Amazon, ook zonder Jeff Bezos

0 0 Leestijd ongeveer

Oprichter Jeff Bezos treedt terug bij Amazon. De cijfers waren zoals verwacht goed. Nu de winst begint op te lopen, is het tijd voor een herziening van het advies.

Het grootste nieuws bij de kwartaalpresentatie van Amazon was dat oprichter en ceo Jeff Bezos de dagelijkse leiding van het bedrijf uit handen geeft. In het derde kwartaal zal Andy Jassy hem opvolgen als bestuursvoorzitter. Bezos wordt ‘executive chairman’, hij vertrekt dus niet uit het bestuur van de onderneming.

Andy Jassy is nu verantwoordelijk voor Amazon Web Services, het meest winstgevende deel van het bedrijf. Door zijn ervaring met dit belangrijke onderdeel en met het bedrijf is er weinig twijfel over de toekomstige richting van Amazon nu de oprichter zich gedeeltelijk terugtrekt. In grote lijnen zal er niet veel veranderen.

Groei

De resultaten zelf waren zoals te verwachten was goed. Vorig jaar is de omzet met 37,6% gegroeid, en de winst met 73,0% gestegen. Door corona is e-commerce populairder geworden. Een deel van die groei zal zich niet herhalen, maar er zullen wel degelijk mensen zijn die ook in de toekomst vaker gebruik zullen maken van platforms zoals Amazon. Het enorme groeitempo van de afgelopen tien jaar (gemiddeld 27,4% per jaar) zou dus zomaar eens nog een aantal jaren kunnen voortduren.

Advieswijziging aandeel Amazon

Vorig jaar heb ik het advies op Amazon verlaagd naar ‘verkopen’. De koers/omzetverhouding stond toen hoog, 5,2. Nu is dat iets gezakt naar 4,4. Belangrijker nog, de winst begint serieuze vormen aan te nemen. Mijn wpa-taxatie voor dit jaar is vorig jaar al bijna bereikt, de wpa is uitgekomen op $41,83. Ik verhoog daarom mijn taxatie voor de wpa van dit jaar naar $54,30 (van $45,00). Wat betreft waardering is Amazon wel nog altijd een categorie op zichzelf.

De gemiddelde k/w de afgelopen drie jaar was ongeveer 115. Op het laagste punt was de k/w 71,6. Als je dit laatste getal vermenigvuldigt met de taxatie voor 2021 krijg je een koers van bijna $3900. De koers op dinsdagavond was $3380. In het huidige positieve beursklimaat zie ik dit jaar een grotere kans dat het aandeel richting $4000 kan gaan (of zelfs hoger) dan vorig jaar. Ik verhoog nu het voor het aandeel Amazon advies naar ‘kopen’.

Amazon
In $ mrd 2021 2020 2019
Omzet 460 386,1 280,5
Nettowinst 27,7 21,3 11,6
Wpa (in $) 54,30 41,83 23,01

 

 

 

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!