Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Lezersvragen Jeff Thijssen, 15 jan 2021 10:12

Brokers | Welk risico loop ik bij Lynx door brexit

0 0 Leestijd ongeveer

Lynx werkt samen met de Amerikaanse broker Interactive Brokers (IB) en klanten hielden daardoor in de praktijk een rekening aan bij een dochter in het Verenigd Koninkrijk. Als gevolg van de brexit komt daar nu verandering in.

Om de dienstverlening aan klanten in Nederland te kunnen blijven waarborgen en te continueren zoals zij gewend zijn heeft het management van IB en Lynx besloten effectenrekeningen te migreren naar een dochteronderneming van IB in Ierland (IBIE).

De voornaamste verandering voor klanten is dat effectenrekeningen na de migratie niet meer door de SIPC (Securities Investor Protection Corporation) worden gewaarborgd tot $500.000 voor effecten, waarvan $250.000 aan cash. Dat is een behoorlijke aderlating.

Hiervoor in de plaats kunnen zij in het slechtst denkbare scenario, waarbij IB failliet gaat en zich niet zou hebben gehouden aan vermogensscheiding, aanspraak maken op het Europese beleggerscompensatiestelsel dat maximaal €20.000 (in effecten, cash of een combinatie) vergoedt per persoon.

Aan te raden handeling

Doordat IB daarnaast geen bank is, vallen de gelden niet onder het depositogarantiestelsel dat particuliere geldtegoeden garandeert tot een maximum van €100.000 per persoon per bank. U doet er naar mijn mening daarom verstandig aan om gelden die u niet gebruikt, onder te brengen bij banken die wel onder de laatstgenoemde regeling vallen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.