Updates

Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BNP Paribas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Santander

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BNP Paribas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Santander

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen

Winstnemen | Five Below te duur

0 0 Leestijd ongeveer

Winkelketen Five Below maakt een enorme groei door. Sinds het aandeel getipt werd, komt het rendement ondanks een omzettegenvaller en de coronacrisis op 38%. Daarmee prijzen beleggers een wel heel mooie toekomst in.

Het Amerikaanse Five Below (FIVE) maakt gebruik van de succesformule waar Action in Europa groot mee is geworden. In de winkels van de onderneming zijn allerlei goedkope hebbedingetjes te vinden. De naam van de keten is een verwijzing dat de artikelen bijna nooit duurder zijn dan $5. Dat is het aandeel Five Below zelf overigens wel. Dat stond net iets boven $120 toen het een jaar geleden getipt werd op basis van de snelle omzetgroei.

Kort na de aanbeveling kreeg Five Below een tik toen de vergelijkbare verkopen bij winkels die al langer open zijn wat tegenviel. Na een herstel ging het aandeel tijdens de coronacrash in het voorjaar onderuit tot $45 half maart. Vervolgens is de koers binnen tien maanden verviervoudigd. Voor een deel is die rally het gevolg van het bredere marktherstel, dankzij de zeer grote pakketten stimuleringsmaatregelen. Ook speelt mee dat de onderneming het groeipad overtuigend heeft hervonden.

In het afgelopen kwartaal schoot de omzet met 26% omhoog naar $476,6 mln. Dat is voor een deel te danken aan de 36 nieuwe vestigingen die in dat kwartaal werden geopend, maar ook de vergelijkbare omzetgroei van 12,8% bij bestaande winkels was zeer indrukwekkend. De snelle groei is een belangrijke reden waarom de winst bijna dubbel zo hoog lag als analisten hadden verwacht.

Five Below (te) hoog gewaardeerd

Op de huidige koers van $184 is het opwaarts potentieel kleiner dan het neerwaarts risico. De waardering is zo ver opgelopen dat een mogelijke tegenvaller hard aankomt. Met een verwachte winst per aandeel van $4 in boekjaar 2022 betalen beleggers maar liefst 46 keer de verwachte winst. Het is dan ook verstandig om de winst veilig te stellen en het aandeel te verkopen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.