Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

T. Rowe Price maant tot voorzichtigheid

0 0 Leestijd ongeveer

De vermogensbeheerder T. Rowe Price adviseert beleggers om hun portefeuilles op te splitsen in offensieve en defensieve activa.

De vermogensbeheerder stelt dat beleggers in 2020 kampten met verschillende emoties. Enerzijds was er de catastrofale coronapandemie, anderzijds leverden de financiële markten hoge rendementen op. De analisten van T. Rowe Price verwachten dat het economisch herstel voorlopig hobbelig zal zijn, waarbij de uitrol van de vaccins geleidelijk zal leiden tot een terugkeer naar normalere omstandigheden.

Risico afdekken

Klanten van T. Rowe Price worden geadviseerd om portefeuilles op te splitsen in offensieve en defensieve activa. In bijna alle ontwikkelde economieën zullen bedrijven en consumenten blijven profiteren van de lage rentetarieven. Het is daarbij belangrijk te kijken naar sectoren die ook bij een economische vertraging kunnen floreren, zoals e-commerce en gezondheid.

Om het risico van deze activa af te dekken adviseert T. Rowe Price om de Amerikaanse dollar, Japanse yen en Zwitserse frank in portefeuille te nemen, omdat deze gezien worden als veilige haven. Verder adviseert de vermogensbeheerder om procyclische activa in de portefeuille op te nemen. Die presteren vaak goed gedurende een economisch herstel en zijn in 2020 achtergebleven bij risicovollere beleggingen.

T. Rowe Price acht China sterker

De analisten verwachten dat de geopolitieke spanningen aanhouden. In Europa is een ‘Japanisering’ gaande, wat druk geeft op de eenheid van de EU. De VS moeten zich aanpassen aan een nieuwe president en worden mogelijk geconfronteerd met een verdeeld Congres.

Daarnaast komt China economisch waarschijnlijk sterker uit de pandemie dan de VS, waardoor de geopolitieke spanningen kunnen oplaaien. T. Rowe Price adviseert om in Chinese aandelen te beleggen. Ook andere Aziatische economieën, zoals Taiwan en Zuid-Korea, zouden sterk kunnen herstellen, wat ze wellicht interessant maakt.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.