Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Advies Jaap Barendregt, 18 nov 13:50

Walmart ondervindt geleidelijke normalisatie

0 0 Leestijd ongeveer

Corona leidde tot hamsterwoede bij de klanten van Walmart. Dat effect is er wellicht nog steeds, maar het zwakt dan toch in ieder geval wat af.

In het eerste kwartaal, dat loopt van februari tot en met april, bedroeg de omzetgroei bij supermarktconcern Walmart 8,6%. In het tweede kwartaal was zij 5,6% en in het afgelopen derde kwartaal kwam de omzetgroei uit op 5,2%. Dat blijven mooie groeicijfers, maar het hamstereffect lijkt weg te ebben. Het aantal transacties daalde met 14% vergeleken met hetzelfde kwartaal van 2019. Opvallend was echter dat de gemiddelde waarde per transactie met 24% wel steeg. Dat kan nog steeds duiden op hamsteren, maar natuurlijk geldt tevens dat de klanten door corona voorzichtiger zijn geworden en daarom het aantal bezoeken beperken.

Ook bij de internationale activiteiten van Walmart waren deze ontwikkelingen zichtbaar. Dat gold voor alle landen: Mexico, China, Canada en het VK; in de laatste nog het meest, met 23% minder transacties bij een transactiewaarde die 32% steeg. Bij de Amerikaanse en de internationale activiteiten werd ook andermaal de rol van de online-verkopen groter. Dat duidt ook op voorzichtigheid en natuurlijk op het zoeken van gemak.

Resultaten

De kwartaalomzet van Walmart kwam uit op $134 mrd. Het operationeel resultaat nam met 22,5% toe, naar $5,8 mrd.  Er waren weliswaar voor $0,6 mrd aan corona-gerelateerde kosten, maar het vorige jaar kende een extra afschrijving en er was in het afgelopen kwartaal sprake van een sterke productiviteit. De nettowinst nam met 56% toe, tot $5,1 mrd. Per aandeel kwam deze stijging neer op een toename van $1,16 naar $1,81.

Aandeel Walmart het aanhouden waard

Indien wordt gecorrigeerd voor eenmalige en bijzondere kosten, dan komt de stijging neer op een toename van $1,16 naar $1,34, of 15,5%. Over negen maanden was dat een toename van $3,55 naar $4,08. Dat blijft een mooie stijging. De waardering (k/w) van Walmart is echter opgelopen naar 28 en ik zie daarom geen reden om mijn houdadvies naar boven aan te passen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!