Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Analisten Christian Slagter-Koster, 15 nov 2020 09:00

Capital Group | Waarom de Japanse aandelenmarkt aantrekkelijk blijft

0 0 Leestijd ongeveer

Capital Group noemt vijf factoren die cruciaal zijn voor de beleggingskansen in Japan in de wereld na corona.

Capital Group vindt de Japanse aandelenmarkt al enige tijd aantrekkelijk. Dit is allereerst te danken aan de politieke stabiliteit. Hoewel Yoshihide Suga recent Shinzo Abe als minister-president opvolgde, verwacht Capital Group geen grote koerswijzigingen. Suga zat namelijk in het kabinet van Abe en heeft beloofd diens beleid te continueren.

Daarnaast wijst Capital Group op de grote kaspositie en daarmee de sterke balans van Japanse bedrijven, iets waar zij in het verleden vaak om werden bekritiseerd. Mede daardoor zijn de Japanse dividenden stabiel, zelfs voor banken. De situatie in Japan verschilt namelijk van die in andere economieën. In tegenstelling tot onder meer Europa, zijn er in Japan bijvoorbeeld geen politieke interventies geweest. Integendeel: de Japanse overheid moedigt banken aan om dividenden uit te blijven keren of zelfs te verhogen.

Lage verwachtingen

Verder wijst Capital Group erop dat de verwachtingen voor Japanse aandelen vrij laag zijn. Dit was ook het geval toen Abe aantrad, waarna in de daaropvolgende twee jaar het enthousiasme onder buitenlandse beleggers toenam. Capital Group denkt dat ook onder Suga buitenlandse beleggers enthousiaster kunnen worden over de Japanse aandelenmarkt, als er in het beginstadium al hoopvolle tekenen zichtbaar worden dat zijn beleid effect heeft.

Capital Group benoemt verder vijf factoren die cruciaal zullen zijn voor beleggingsmogelijkheden in de wereld na corona. Allereerst heeft deze crisis de werkelijke verschillen in concurrentievermogen en veerkracht tussen verschillende landen, bedrijven en individuen laten zien. Bedrijven die in dit soort omstandigheden floreren zijn flexibel, wendbaar en hebben een sterke bedrijfscultuur.

Waardevoller dan gedacht

Ook laat de coronapandemie zien dat sommige bedrijven waardevoller zijn dan eerder werd gedacht. Bedrijven in de gezondheidszorg, hygiëne, informatietechnologie, logistiek, onderwijs, voeding en milieu hebben gedurende de crisis hun marktwaarde vastgehouden. Verder wijst Capital Group erop dat Japan vanwege corona het gebruik van informatietechnologie in zowel de overheid als particuliere sector wil versnellen. Dit kan grote veranderingen teweegbrengen in onder meer bedrijfsprocessen, consumentengedrag en vermaak.

Ten vierde stelt Capital Group dat de huidige crisis het oppotgedrag van Japanners zal versterken. De hoge levensverwachting van Japanners is daarbij een stimulans om nog meer te sparen. Tot slot denkt Capital Group dat er na de pandemie meer belang gehecht zal worden aan milieu en duurzaamheid.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.