Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Commentaar Johan Brinkman, 12 nov 2020 09:12

Het Coronavaccin | Opsteker of keerpunt?

0 0 Leestijd ongeveer

Vormt het nieuws over het coronavaccin van maandag een opsteker of een keerpunt?  Het antwoord op die vraag zal niet alleen de nog resterende weken van 2020, maar ook de start van het nieuwe jaar bepalen.

Wij neigen naar een keerpunt en om die reden besloten we maandag het onderwerp voor het Verhaal van de Week te wijzigen. Natuurlijk was al de verwachting dat in 2021 een vaccin op de markt zou komen, maar deze verwachting is nu wel veel concreter geworden. En dat in een periode dat het aantal dagelijkse besmettingen in de VS blijft toenemen.

Er gaan jaren voorbij dat er op de markten geen belangrijke keerpunten zijn, zoals 2019. De laatste marktdraai voor maandag was toen in februari van dit jaar de ernst van het coronavirus tot de wereld begon door te dringen. Vanaf half maart trad vervolgens herstel op, maar wel gedragen door alleen de winnaars van de coronacrisis. De verliezers van de pandemie, zoals op het Beursplein Shell en Air France-KLM, zagen nog eind vorige maand weer nieuwe bodems. Dat juist deze aandelen begin deze week het meeste terrein wonnen, betekent dat het herstel nu veel breder wordt gedragen dan sinds het vroege voorjaar.

Achterblijvers

Als u net als wij meent dat we nu op een keerpunt staan, biedt dat eens te meer kansen om in de achterblijvers van 2020 te stappen. In het Verhaal van de Week verhogen we een zestal adviezen op Nederlandse aandelen. En verder kan ik u wijzen op bestaande koopaanbevelingen op aandelen van het Beursplein die sinds half februari veel terrein hebben verloren. Zoals ABN Amro, Aegon, ASR en ING in de financiële sector, de vastgoedfondsen ECP en NSI en de olie-gerelateerde aandelen Shell en Fugro. En voor ArcelorMittal, OCI en B&S Group, drie aandelen die om diverse andere redenen ook hard werden getroffen door corona.

Al de genoemde koopwaardige fondsen staan nog tientallen procenten onder de koers waarop de aandelenmarkt vanaf half februari haar duikvlucht inzette. Het opwaarts potentieel is dus enorm, zoals maandag ook bleek uit de  koersuitslagen na het vaccin-nieuws. Hier zit ook een adder onder het gras. Dat we in een optimistisch scenario volgend jaar kunnen terugkeren naar de situatie van voor corona, wil nog niet zeggen dat de winsten ook weer terugkeren naar de niveaus van vorig jaar. Niet alleen heeft deze pandemie de wereld blijvend veranderd, ook neemt het repareren van de schade jaren in beslag.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!