Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Actueel Menno van Hoven, 11 nov 11:01

Beurzen vandaag | IMCD, Prosus, Boeing en vastgoed in spotlights

0 0 Leestijd ongeveer

De AEX komt in de ochtendhandel nauwelijks van zijn plaats. IMCD is de grootste stijger na cijfers en de vastgoedaandelen doen een stap terug na twee dagen van extreme koerswinsten. Ook Accell kwam met cijfers.

De AEX noteert in de ochtendhandel zo goed als onveranderd na een wat lagere opening maar kent wel enkele grote uitschieters.

IMCD

Grootste stijger is IMCD dat met sterke cijfers over de eerste negen maanden van 2020 kwam. De distributeur van speciale chemicaliën en voedingsingrediënten plust 5% nadat een EBITA-groei van 8% tot €189,9 mln werd gerealiseerd over de eerste negen maanden. Het bedrijf sprak bovendien de verwachting uit dat de operationele EBITA dit jaar zal groeien ten opzichte van 2019.

Accell

Ook Accell kwam met cijfers, die door beleggers met een plus van 2% worden beloond. De fietsenfabrikant boekte een stevige omzetgroei van 38% over de laatste vier maanden. Ook werd de EBIT-outlook verhoogd. In negatieve zin zien we de vastgoedaandelen een stap terug doen na de enorme koersstijgingen van de laatste twee dagen.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • IMCD +5,0%
 • Adyen +3,0%
 • Galapagos +2,6%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Unibail-Rodamco -5,4%
 • Prosus -5,0%
 • Eurocommerical Properties -3,4%

EUROPA

Ook elders in Europa is er weinig beweging. De Eurostoxx-50 staat op een winst van 0,02% en we zien geen opvallende uitschieters. Adyen, dat in lijn met de techsector een stapje terug deed de voorbije dagen,  is de grootste stijger, gevolgd door de Franse farmaceut Sanofi, zonder dat hier specifiek nieuws aan ten grondslag ligt.

Prosus doet als grootste daler nog een extra stapje terug met -5% omdat beleggers zich zorgen maken over de strengere antitrust-regulering in China, wat techbedrijven als Tencent hard raakt. Prosus is grootaandeelhouder in Tencent met bijna een derde van de aandelen. 

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Adyen +2,8%
 • Sanofi +2,7%
 • Vonovia +2,1%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Prosus -5,0%
 • Safran -2,7%
 • ING -1,8%

VERENIGDE STATEN

De Dow sloot gisteren 0,9% hoger op 29.420 punten met een hoofdrol voor meer cyclische aandelen uit de sectoren Energy en Industrials. Grootste stijger was Boeing dat profiteerde van het nieuws dat het waarschijnlijk op korte termijn weer toestemming krijgt om te vliegen met de 737 MAX-toestellen, die na twee dodelijke crashes wereldwijd aan de grond worden gehouden. Volgens de berichtgeving zou de Amerikaanse toezichthouder vanaf 18 november de ‘grounding order’ voor het toestel opheffen. Toeleveranciers profiteerden ook, waaronder veel aandelen uit de sector ‘industrials’, zoals Dividendportefeuille-aandelen Honeywell en Curtiss-Wright.

Ook de oliebedrijven liepen verder op na het sterke herstel maandag. Ze profiteren nog steeds van het nieuws over een vaccin tegen Covid-19 van Pfizer, wat mogelijk sneller dan verwacht voor meer vraag naar brandstof zal zorgen. De grootste daler gisteren was Salesforce.com, wat geheel in lijn was met de techsector. Net als maandag werden veel grote bedrijven verkocht na de grote koerswinsten eerder dit jaar.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Boeing +5,2%
 • Chevron +4,6%
 • 3M +3,5%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Salesforce.com -4,5%
 • American Express -1,2%
 • Nike -1,0%

Grafiek van de Dag | IMCD

Grote uitblinker in Amsterdam vandaag is IMCD, dat na meevallende cijfers de hoogste koers ooit van €110,25 van maandag weer benadert. Het aandeel plust in 2020 maar liefst 38,4% en is daarmee één van de best presterende AEX-fondsen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.