Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden

Actueel advies

Advies Jeff Thijssen, 11 nov 2020 14:57

ArcelorMittal | Ergste achter de rug

0 0 Leestijd ongeveer

ArcelorMittal zag in het derde kwartaal de omzet weer wat aantrekken dankzij een toename van de vraag naar staal uit onder andere de auto-industrie. Ook werd een belangrijke doelstelling bereikt.

Staalreus ArcelorMittal is een van de bedrijven die veel last heeft van de coronacrisis, maar er lijkt wat licht aan het einde van de tunnel te zijn, nu de vraag naar de staalproducten dankzij bedrijven uit bijvoorbeeld de auto-industrie weer wat is verbeterd. ArcelorMittal hoopt daarmee het diepe dal van het tweede kwartaal achter zich te kunnen laten, toen de topman van het bedrijf liet weten dat ArcelorMittal een van de moeilijkste perioden uit de geschiedenis van het bedrijf probeerde door te komen.

Hogere prijzen

De omzetstijging van 20,9% naar $13,3 mrd in het derde kwartaal ten opzichte van het tweede kwartaal komt dan ook als geroepen. Het bedrijf wist meer staal te verkopen en profiteerde van hogere ijzerertsprijzen. Afgezet tegen hetzelfde kwartaal een jaar eerder, betekent het nog altijd wel een krimp van 20,2%. Ook het operationeel resultaat (ebitda) verbeterde ten opzichte van het tweede kwartaal en liep op van $707 naar $909 mln. In 2019 wist ArcelorMittal in het derde kwartaal nog een operationeel resultaat te behalen van $1,1 mrd. Onder de streep bleef een netto verlies over van $261 mln ($0,21 per aandeel).

De staalreus liet daarnaast weten dat het een belangrijke doelstelling heeft bereikt. Een verlaging van de netto schuld naar $7,0 mrd en dat betekent dat het bedrijf weer meer de focus wil gaan leggen op het belonen van zijn aandeelhouders. Een dividend lijkt dan ook in het verschiet te liggen zodra ArcelorMittal weer winst gaat maken. Meer duidelijkheid daarover verwacht het bedrijf te delen tijdens de jaarcijfers, waar het naar verwachting concreet met een dividendbeleid op de proppen zal komen.

ArcelorMittal een aantrekkelijk aandeel

Ondanks de recente opmars van de beurskoers de afgelopen maanden blijven we ArcelorMittal een aantrekkelijk aandeel vinden. Bij een geschatte k/w 2021 van 13 herhalen we dan ook het koopadvies. De staalprijzen lopen weer wat op de laatste tijd en de staalmarkt lijkt het dieptepunt van het tweede kwartaal achter zich te laten. ArcelorMittal, dat inmiddels met een verlaging van de schuldenpositie ook de balans goed op orde heeft, is als grootste staalbedrijf ter wereld met haar enorme schaalvoordelen goed gepositioneerd om te profiteren van een mogelijk verder herstel van de vraag naar staal.

Kwartaalcijfers 2020
In $ mln kw3 kw2
Omzet 13266 10976
Ebitda 901 707
Nettoverlies 261 559

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!