Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Stephen Hendriks, 4 nov 2020 10:26

Sanofi | Sectorfavoriet goed op schema

0 0 Leestijd ongeveer

Farmaceut Sanofi verhoogde de winstverwachting voor het lopende jaar, maar is desondanks wat terughoudend of gewoon te conservatief over het slotkwartaal van 2020.

De derdekwartaalcijfers van Sanofi lieten een soortgelijk beeld zien als die branchegenoten als die van Novartis en Pfizer. De omzetgroei was iets onder verwachting, de winst per aandeel lag er juist iets boven. Gecorrigeerd voor valuta-effecten steeg de omzet over het derde kwartaal met 5,7%, de nettowinst met 9,4% en de winst per aandeel met 8,8%. Dat zijn alleszins redelijke cijfers. De beter dan verwachte winst dankt Sanofi aan aanhoudende kostenbesparingen. Daardoor liep de operationele winstmarge op van 31,6 tot 31,9%.

Duxipent

Zeker zo belangrijk is dat Dupixent – een medicijn tegen onder meer ernstige vormen van eczeem – zich gunstig blijft ontwikkelen met een omzetstijging van 69% tot €918 mln in het derde kwartaal. Dat is een sterke groei, ondanks dat in de VS het aantal patiënten dat een dermatoloog bezoekt nog 20% onder de pre-coronapiek ligt.

Dupixent is cruciaal voor de omzetgroei van Sanofi. Het middel wordt ook tegen astma en nasale poliepen gebruikt en in steeds meer landen – ook China – geïntroduceerd. In de toelichting op de kwartaalcijfers herhaalde Sanofi meerdere malen de omzetdoelstelling van zeker €10 mrd voor het medicijn. In de eerste negen maanden van dit jaar lag de omzet van Dupixent op ruim €2,5 mrd.

Winst per aandeel

Na de meevallende winstcijfers rekent Sanofi op een groei van de winst per aandeel van 7-8% exclusief valuta-effecten. Dat is iets beter dan de 6-7% die in juli werd voorzien. Daar staat echter tegenover dat Sanofi ook hogere negatieve valuta-effecten voorziet, van ongeveer 6-7% voor heel 2020. Op basis van de – voor de verkoop van het belang in Regeneron – aangepaste winst per aandeel van €5,64 duidt de winstprognose van Sanofi op een winst per aandeel van €5,70 over 2020. Over de eerste negen maanden van dit jaar verdiende de farmaceut al €4,64. Dat impliceert een winst per aandeel van slechts €1,06 voor het vierde kwartaal.

Advies Sanofi

Dat lijkt te conservatief, maar als gevolg van de sterkere valutaire tegenwind verlaag ik mijn winsttaxatie voor 2020 van €6,00 naar €5,80. Op een koers-winstverhouding van ruim 14, een dividendrendement van 3,7% en een langzaam maar zeker verbeterende pijplijn van nieuwe medicijnen blijft het koopwaardige Sanofi mijn sectorfavoriet.

Derdekwartaalcijfers

In € mln 2020 2019
Omzet 9479 9499
Nettowinst 2299 2276
Wpa (in €) 1,83 1,82

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!