Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Tip Terugblik Menno van Hoven, 1 nov 2020 17:00

MSC Industrial Direct | Kooptip stelt licht teleur maar blijft goedkoop

0 0 Leestijd ongeveer

 Een jaar geleden tipte ik het aandeel MSC Industrial Direct, een Amerikaanse distributeur van gereedschap en onderhoudsmaterialen met een mooi dividend.

Het aandeel van MSC Industrial Direct deed het op dat moment slecht op de beurs, wat volgens mij een mooie koopkans voor de lange termijn opleverde. We zijn inmiddels een jaar verder, en de beurskoers is teruggevallen van $75,53 naar $66,29 (-12%). Wel werd er het afgelopen jaar in totaal $3,00 aan regulier dividend ontvangen en ontvingen beleggers een speciaal dividend van $5,00 per aandeel. Daardoor blijft het uiteindelijke verlies beperkt tot iets meer dan $1.

Wat doet MSC Industrial Direct?

MSC Industrial Direct is een distributeur van producten en diensten in metaalbewerking, onderhoud en reparatie. Het bedrijf kan misschien het best vergeleken worden met Toolstation in Nederland, met als verschil dat MSC geen particulieren maar uitsluitend commerciële klanten in Noord-Amerika en Canada bedient. Het gaat daarbij om kleine machineshops, grote multinationals en overheidsinstellingen zoals Defensie. Het bedrijf heeft in 12 distributiecentra ruim 1,5 miljoen producten op voorraad. Denk aan schroeven, handgereedschappen, veiligheidsmaterialen, loodgietersbenodigdheden, lijmen en kitten, meetinstrumenten, verlichting en zware werkmachines.

Vorig jaar schreef ik dat het bedrijf in een cyclische markt opereert, maar dat MSC telkens ijzersterk terugkomt na periodes van zwakte. De omzet over 2019 kwam uiteindelijk 5,1% lager uit, op $3,19 mrd, en voor 2020 rekenen analisten op een krimp van 0,7% tot $3,17 mrd. Herstel lonkt echter in de komende jaren, waarin gerekend mag worden op een jaarlijkse groei van 4-5%.

Aandeel blijft koopwaardig

Met een voor 2020 geschatte k/w van 14,8 is het aandeel niet duur met het oog op het voorziene winstherstel de komende jaren. Tel daarbij op een dividend van 4,5% en de grote kans op aanvullende extra dividenduitkeringen, zeker als omzet en winst weer aantrekken. Wie het aandeel vorig jaar na de tip heeft gekocht, kan prima blijven zitten voor de lange termijn. MSC Industrial Direct blijft koopwaardig.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!