Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Advies Stephen Hendriks, 28 okt 15:10

Pfizer houdt vast aan winstverwachting

0 0 Leestijd ongeveer

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers van Pfizer ging de belangstelling vooral uit naar het mogelijke coronavaccin, maar juist daar kon de farmaceut nog niet veel over zeggen.

Pfizer zag de omzet over het derde kwartaal – gecorrigeerd voor valuta-effecten en desinvesteringen – met 1% dalen tot $12,13 mrd. Net als Novartis had ook het coronavirus afgelopen kwartaal een negatieve invloed op Pfizer, van ongeveer $500 mln ofwel 4% van de omzet. Ook Pfizer wist de kosten terug te brengen waardoor de 3% lagere winst per aandeel van $0,72 toch in lijn was met de verwachtingen. Tijdens de toelichting op de kwartaalcijfers hadden analisten vooral belangstelling voor het coronavaccin dat Pfizer in samenwerking met partner BioNTech ontwikkelt.

Pfizer verwachtte in eerste instantie deze maand al resultaten van de laatste testfase te kunnen delen. Dat is nog niet het geval. De farmaceut wil het aantal personen dat aan de test deelneemt uitbreiden van de oorspronkelijke 30.000 tot 44.000. Onder meer met jongeren en mensen met hepatitis B en C. Inmiddels zijn er 42.000 deelnemers aan de test. Per 26 oktober hebben bijna 36.000 daarvan een tweede dosis van het vaccin ontvangen.

Scherper

De onafhankelijke commissie die de testresultaten overziet heeft nog geen data gezien of interim-analyse gemaakt. Mogelijk wordt medio november meer bekend over de effectiviteit van het vaccin. Pfizer heeft in zijn winstverwachting voor het lopende jaar in ieder geval geen omzet, maar al wel de ontwikkelingskosten van het vaccin opgenomen. De farmaceut stelde de winstverwachting scherper van de eerdere $2,85-2,95 tot $2,88-2,93. Pfizer herhaalde de omzet- en winstprognose voor het ‘nieuwe’ bedrijf dat ontstaat als de divisie Generieke medicijnen later dit kwartaal is afgesplitst.

Voor de periode 2021-2025 rekent de farmaceut op een jaarlijkse gemiddelde omzetgroei van 6% en een jaarlijkse gemiddelde groei van de winst per aandeel van zo’n 10%. Op een nieuwe winsttaxatie van $2,90 komt de koers-winstverhouding van Pfizer op nog geen 13. Dat is te bescheiden. Het aandeel blijft dan ook koopwaardig.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!