Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Peter Schutte, 21 okt 13:49

Randstad | Zeer sterk kwartaal

0 0 Leestijd ongeveer

Randstad heeft de marktverwachting over de prestaties in het derde kwartaal op alle fronten ver achter zich gelaten. Uitspraken over dividend ontbreken echter.

Uitzendreus Randstad zag de omzet in het derde kwartaal autonoom krimpen met 13,1% tot €5,17 mrd. Dat is beter dan de analistenconsensus, die uitging van -16,8%. Het herstel is daarmee ingezet, want over het tweede kwartaal was er nog sprake van een autonome krimp van 25,2%. Over de maand september bedroeg de omzetdaling 11% en in de eerste weken van oktober is de opgaande lijn doorgetrokken.

Ebita en kasstroom sterk

Het derde kwartaal leverde een onderliggende ebita op van €199 mln. Dat is weliswaar een derde minder dan een jaar terug, maar analisten kwamen in hun verwachtingen gemiddeld niet verder dan een ebita van €128 mln. Lagere operationele kosten en enige corona-overheidssteun schraagden het resultaat. De ebitda was in het derde kwartaal bijna drie keer zo hoog als in het tweede kwartaal, en de ebita-marge klom van 1,5% in het tweede naar 3,9% in het derde kwartaal. Herstel is over de volle geografische breedte zichtbaar bij Randstad. De nettowinst over het derde kwartaal daalde met 26% tot €104 mln, gelijk aan €0,56 per aandeel. Door verliezen in het vorige kwartaal bedraagt de winst per aandeel over de eerste negen maanden €0,49.

Zoals we inmiddels gewend zijn, blijft Randstad een meester in het genereren van vrije kasstroom. Deze steeg het afgelopen kwartaal zelfs met 6% tot €494 mln. Dit zorgde voor een aanzienlijke verbetering van de schuldratio (nettoschuld/ebitda): van 1,1 een jaar geleden naar slechts 0,4 nu.

Dividend Randstad

De sterke kasstroom en lage schuldratio bieden ogenschijnlijk genoeg ruimte voor dividend. Randstad zegt daar echter niets over. Afgelopen maart trok het concern het dividendvoorstel van €4,32 over 2019 in vanwege de onzekere markt. In dit bedrag zat een speciaal dividend van €2,23 dat in het vierde kwartaal uitgekeerd zou worden. Hervatting van het bodemdividend van €1,62 lijkt sowieso aannemelijk.

De koers won ruim 7% op de cijfers. Veel potentieel herstel lijkt mij echter inmiddels in de koers verwerkt, zodat ik volsta met een houdadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!