Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Actueel advies

Advies van de dag Jeff Thijssen, 16 sep 2020 17:39

Advieswijziging Kendrion | Koersdoel in zicht

0 0 Leestijd ongeveer

De Capital Markets Day van Kendrion gaf geen aanleiding om winsttaxaties aan te passen. De koerssprong van het aandeel zorgt er wel voor dat ons koersdoel van €15 in zicht is gekomen. Daarom verlagen we het advies.

Kendrion, producent van elektromagnetische componenten en mechatronische oplossingen voor de autosector en industriële markten, hield vorige week haar Capital Markets Day. Een dag waarop het management de strategie nader toelicht en ditmaal ook nieuwe doelstellingen presenteerde voor de middellange termijn.

Kendrion gaat de komende vijf jaar inzetten op een autonome omzetgroei van minimaal 5% per jaar. Daarmee geeft het management een positief signaal af, het heeft vertrouwen in haar orderboek en de investeringen in de groei van het bedrijf. Daarnaast verschuift Kendrion de doelstelling voor een ebitdamarge van ten minste 15% van 2023 naar 2025. Een naar mijn mening logisch gevolg van de coronacrisis. Het rendement op het geïnvesteerde kapitaal dient in 2025 boven de 25% uit te komen en het dividendbeleid zal worden voortgezet met een pay-out ratio tussen 35% en 50% van de nettowinst.

Op de korte termijn houdt het bedrijf zoals al eerder aangegeven bij de halfjaarcijfers rekening met uitdagende marktomstandigheden als gevolg van de coronacrisis. Het is dan ook onzeker wat het resterende deel van het jaar en het eerste kwartaal van 2021 gaat brengen. Overheidssteun in verschillende landen hield Kendrion tot nu toe uit de rode cijfers. Over de eerste helft van het jaar wist het een winst per aandeel van €0,20 te realiseren.

Bij de halfjaarcijfers liet Kendrion eveneens weten dat het met de banken is overeengekomen dat haar schuldratio (nettoschuld/ebitda) tijdelijk wordt verruimd van 3,5 tot 5,8 eind eerste kwartaal 2021. Dit moet Kendrion voldoende lucht geven om door de coronacrisis te komen.

Advies Kendrion

De Capital Markets Day geeft geen aanleiding om onze eerdere optimistische taxaties te wijzigen. Dit betekent dat we in 2020 uitgaan van een wpa van €0,70 en in 2021 van €1,10. Daarmee liggen onze taxaties een stuk hoger dan de gemiddelde wpa-taxaties van analisten. Zij gaan uit van €0,40 in 2020 en €0,75 in 2021. Desondanks verlagen we het advies van ‘kopen’ naar ‘houden’ met als voornaamste reden dat het aandeel ons koersdoel van €15 te dicht genaderd is.

Het nieuwe Kendrion
Eind 2019 nam Kendrion het Duitse INTORQ over, een bedrijf gespecialiseerd in springapplied brakes die automatisch remmen indien de stroom uitvalt. De remmen worden niet alleen toegepast in de industriële automatisering, maar bijvoorbeeld ook in heftrucks en kranen. De overname heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf minder afhankelijk is geworden van de Europese auto-industrie. Een sector die de laatste tijd gebukt gaat onder dalende autoverkopen en aan de vooravond staat van een enorme transitie naar elektrisch en autonoom rijden. De omzet in het tweede kwartaal daalde door de overname en de coronacrisis met 22% in plaats van 34%. INTORQ en de groei in China, die inmiddels goed is voor meer dan 10% van de omzet, zorgen en dan ook voor dat het profiel van de onderneming in positieve zin is veranderd.
HALFJAARCIJFERS
In € mln 2020 2019
Omzet 194,7 217,3
Ebitda 20,2 23,8
WPA in € 0,20 0,66

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!