Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen
Portefeuilles Johan Brinkman, 1 jul 2020 16:20

Voorbeeldportefeuilles | Weinig vooruitgang na sterk herstel

0 0 Leestijd ongeveer

Onze zeven voorbeeldportefeuilles boekten na het sterke herstel vanaf half maart in de laatste volle week van het tweede kwartaal weinig vooruitgang. Nieuwe impulsen moeten komen van de halfjaarcijfers.

Na een sterk herstel tot begin juni blijft het rendement van de Portefeuille NL de laatste weken steken. Ook afgelopen week hielden stijgers en dalers elkaar in evenwicht. Van de vijftien posities staan er dit jaar vier in de plus. Ook de ETF-portefeuille beweegt de laatste weken horizontaal. Van de veertien ETF’s staan er twaalf in de min. In de plus staan de iShares S&P 500 IT Sector ETF  en de DB x-trackers iBoxx Global inflation-linked UCITS ETF €.

Het rendement van de Pensioenportefeuille liep afgelopen week licht terug. Binnen het aandelensegment was met een min van ruim 5% Dodge & Cox U.S. Stock Fonds de grootste verliezer. Het obligatiedeel van de portefeuille verloor 0,3%.  En ook het rendement van de Hoogdividendportefeuille daalde afgelopen week licht. Nutsbedrijf Enel loste farmaceut Roche af als het best presterende aandeel dit jaar. In de Defensieve portefeuille blijven technologiebedrijven het fantastisch doen. Microsoft, opgenomen in 2011, staat nu al op een koerswinst van op 858% en is hard op weg om de 1000% aan te tikken.

De laatste kleine aankoop die voor de Dividendportefeuille is gedaan, blijft lekker oplopen. Beheerder Menno van Hoven nam op op 15 juni een positie in op Teradyne op $70,41. Maandag sloot dit aandeel op $82,81.

Twee grote dalers
De Offensieve portefeuille kende een volatiel karakter met enkele grote stijgers, maar ook twee grote dalers. UniQure verkocht de rechten van een medicijn in plaats van dat het zichzelf als geheel liet overnemen. En bij Cancom viel de operationele marge in het eerste kwartaal tegen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!