Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Actueel advies

Advies Hein Praats, 30 jun 2020 15:23

Shell doet forse afschrijvingen

0 0 Leestijd ongeveer

Shell heeft forse afschrijvingen aangekondigd. Niet verrassend, gezien de marktomstandigheden.

Royal Dutch Shell meldt in een update voor langere tijd lagere olie- en gasprijzen en raffinagemarges te voorzien. Bijgevolg schrijft de Nederlandse olie- en gasreus in het tweede kwartaal tussen $15 mrd en $22 mrd af op zijn olie- en gasreserves. Hoewel het boekhoudkundige afschrijvingen betreft die geen kasuitgaven tot gevolg hebben, stijgt de schuldratio van Shell wel met 3 procentpunt.

Overigens maakte Shell vorige week al bekend flink te zullen gaan reorganiseren. Dat zou te maken hebben met het opzetten van een nieuwe bedrijfsstructuur, waarbij Shell zich veel nadrukkelijker op de energietransitie wil richten.

Verleggen van de aandacht

Met de afschrijvingen, die gezien de huidige marktomstandigheden niet verrassend zijn, neemt Shell mijns inziens al een voorschot op het verleggen van de aandacht van olie naar hernieuwbare energie. Totdat er nadere berichten komen over de herpositionering van Shell – nog dit jaar, heeft topman Ben van Beurden beloofd – handhaaf ik mijn koopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!