Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Dividend Menno van Hoven, 15 jun 16:00

Dividendnieuws | Verhoogd, verlaagd of geschrapt

0 0 Leestijd ongeveer

Met name in de Verenigde Staten verlaagden of schrapten veel bedrijven de afgelopen weken nog hun dividend, waaronder één heuse Dividend Aristocrat. Ook in Nederland was het raak met wederom twee geannuleerde dividenden. 

Hunter Douglas

Raambekleder Hunter Douglas, bekend van het merk Luxaflex, keert geen dividend uit in 2020. Traditiegetrouw is Hunter Douglas een van de laatste Nederlandse aandelen die ex-dividend gaan. Het eerder voorgestelde dividend van €2,10 per aandeel werd een week voor de ex-dividenddatum van 5 juni ingetrokken vanwege de volgens het bedrijf aanhoudend onzekere economische situatie veroorzaakt door COVID-19. Beleggers staan na tien vette jaren, waarin het dividend stapsgewijs verder werd verhoogd, nu met lege handen.

Holland Colours

Ook Holland Colours, dat net als Hunter Douglas altijd laat met het dividend komt, heeft aangekondigd dit jaar niets uit te keren vanwege de coronacrisis. De producent van kleurconcentraten betaalde vorig jaar nog een dividend van €3,52. Wel liet Holland Colours weten eventueel later dit jaar een tussentijdse dividendbetaling te overwegen als de omstandigheden zijn verbeterd.

Axa

De Franse verzekeraar AXA halveert het eerdere dividendvoorstel en zal dit jaar €0,73 per aandeel uitkeren. Ook AXA reageert daarmee op het verzoek van de Europese toezichthouder om vanwege COVID-19 voorzichtig te zijn met het uitkeren van dividend. Anders dan veel sectorgenoten in Nederland en Frankrijk verrast AXA door het eerdere voorstel niet volledig te schrappen. Beleggers reageerden dan ook opgelucht. De ex-dividenddatum is 7 juli en het dividendrendement is bij een beurskoers van ruim €18 ongeveer 4%.

Realty Income

Het vastgoedaandeel verhoogt voor de derde keer dit jaar het dividend. Aandeelhouders ontvangen vanaf eind juni een maandelijkse uitkering van $0,233 per aandeel. Inclusief de vorige twee verhogingen in 2020 betaalt Realty nu 2,4% meer in 2020. Bij een beurskoers van $62 is het dividendrendement 4,5%. Realty Income heeft als Dividend Aristocrat nu 26 jaar op rij het dividend elk jaar opgeschroefd. Het bedrijf verhoogde het dividend sinds de beurgang in 1994 nu al 107 keer.

UnitedHealth

UnitedHealth Group, een grote speler op het gebied van gezondheidszorg, verhoogt het dividend dit jaar met bijna 16% tot $1,25 per kwartaal. Bij een beurskoers van iets meer dan $300 is het dividendrendement van UnitedHealth 1,6%. Het is het tiende jaar op rij dat het in de Dow Jones opgenomen aandeel het dividend verhoogt.

Foot Locker

De Amerikaanse schoenen- en sportkledingretailer Foot Locker schrapt het dividend vanwege de coronapandemie. Begin dit jaar werd het dividend nog met ruim 5% verhoogd. Het aandeel levert dit jaar 17% in en doet het daarmee niet slecht vergeleken met sectorgenoten.

Medtronic

Het medische technologiebedrijf Medtronic verhoogt het dividend opnieuw. Het bedrijf gaat met het nieuwe kwartaaldividend van $0,58 per aandeel ruim 7% meer dividend uitkeren. Bij een beurskoers van $97,55 is het dividendrendement 2,4%. Het is het 43ste jaar op rij dat Medtronic het dividend heeft verhoogd.

Ross Stores

Kersverse Dividend Aristocrat Ross Stores schrapt het dividend in verband met de COVID-19-pandemie. De zogenoemde off-price retailer schaarde zich pas dit jaar onder het selecte gezelschap van S&P500-aandelen die hun dividend ten minste 25 jaar hebben verhoogd. Normaal gesproken zal de indexsamensteller Ross, dat het dividend begin dit jaar nog met 12% verhoogde, later dit jaar weer verwijderen. Het aandeel daalde in 2020 ruim 14%.

TJX Companies

Ook TJX Companies, net als Ross één van de grootste off-price retailers in de VS, schrapt het dividend vanwege de coronapandemie. TJX, dat anders dan Ross wereldwijd winkels heeft met ook vestigingen in Nederland, geeft aan het dividend weer te willen hervatten als de marktomstandigheden verbeteren. Het aandeel TJX daalde dit jaar ruim 10%.

Dividendverlagingen nemen af
Vergeleken met april en de eerste weken van mei neemt het aantal dividendverlagingen flink af. Met name in de Verenigde Staten kwam het slechte nieuws de laatste weken veelal van kleinere vastgoed- en retailbedrijven. Naast Foot Locker, TJX en Ross Stores schrapten ook bekende namen als Ralph Lauren en Molson Coors het dividend.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.