Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Populair deze week | Superaandelen in tijd van crisis

0 0 Leestijd ongeveer

Deze aandelen doen óf iets heel erg goed, óf profiteren optimaal van de vraag naar alles wat met het coronavirus te maken heeft. 

1. Superaandelen in tijd van crisis
Bij het selecteren van interessante aandelen kijk ik zeker niet alleen naar dividend. Ook nieuwkomers (IPO’s) en aandelen die nieuwe hoogtepunten bereikten hebben mijn bovengemiddelde aandacht.

2. Briljant geleid goudbedrijf met nauwelijks personeel
De omstandigheden zijn nog nooit zo gunstig geweest voor een investering in goudaandelen. De tip van de week is een goudbedrijf dat van alle bedrijven op de wereld de hoogste verhouding heeft tussen de beurswaarde en het aantal medewerkers.

3. Een ETF voor elk risicoprofiel
Beleggen zonder risico bestaat niet, maar hoe groot het risico is kunt u zelf bepalen. Door te beleggen in ETF’s kan het risico dankzij de brede spreiding bovendien nog verder worden gereduceerd. We tippen drie kansrijke aandelen-ETF’s met verschillende risicoprofielen.

4. Omzet DSM blijft op peil dankzij diervoeding
Voedings- en chemiebedrijf DSM beschikt nog over twee sterk van elkaar verschillende activiteiten. Dat blijkt in de coronaperiode ook defensieve voordelen te hebben.

5. ArcelorMittal geeft nieuwe aandelen uit
Het bedrijf verwacht in het tweede kwartaal veel minder staal te verschepen. Het bedrijf snijdt daarom fors in de kosten, het dividend gaat op de schop en via een emissie wordt er extra geld opgehaald.

Gratis artikelen

1. Wat is een ETF en wat kan je ermee?
Via ETF’s kunnen beleggers met één transactie het rendement van een hele index van effecten kopen. Het gemak, de spreiding en de kosten zijn de grootste voordelen van beleggen met deze instrumenten. Een introductie voor beginnende ETF-beleggers.

2. Dividendnieuws | Negatieve nieuwsstroom houdt aan
In Nederland werd de uitkering door een aantal bedrijven geschrapt of verlaagd en ook elders in Europa en de VS waren er weer enkele opvallende dividendacties.

3. Dividendbelasting | Voor de belegger met Franse aandelen
Frankrijk hanteert zelf een dividendbelastingtarief van 30%, maar voor beleggers die in Nederland wonen met Franse aandelen geldt een tarief van 15%. Teveel ingehouden Franse dividendbelasting kan worden teruggevraagd.

4. BofAML | Potentieel voor Europese aandelen
Bank of America Merrill Lynch (BofAML) ziet opwaarts potentieel voor Europese aandelen, vooral voor cyclische sectoren als banken en auto’s.

5. Société Générale | Halvering koersdoel Aegon
Société Générale heeft meerdere favorieten in de verzekeringssector, maar Aegon behoort daar niet toe.

Verder waren zoals elke week ook ‘de advieswijzigingen’ en ‘populair deze week’ weer bij de lijst van best gelezen artikelen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!