Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Actueel Hildo Laman, 8 mei 10:21

Beurzen Vandaag | Resultaten ING, Heijmans en Siemens

0 0 Leestijd ongeveer

De beurzen openen vandaag hoger. ING stijgt door meevallende resultaten, en de update van Heijmans wordt eveneens positief ontvangen. Ook het aandeel Siemens wint na het kwartaalrapport.

NEDERLAND 

De AEX stond om half tien op 518 punten, een winst van 0,3%. ING presenteerde vanmorgen de resultaten over het eerste kwartaal. De winst was wel lager dan een jaar geleden, maar er werd gevreesd voor een nog grotere daling. De koersreactie was daarom positief, en het aandeel is de grootste stijger op de Nederlandse beurs.

Bouwer Heijmans heeft een update over het eerste kwartaal gepresenteerd. De omzet en winst zijn in dat kwartaal hoger uitgekomen dan een jaar geleden. Ook zegt het bedrijf dat de effecten van het coronavirus tot op heden beperkt zijn.

Berenberg heeft het koersdoel van DSM verhoogd van €115 naar €120. Volgens de analist van Berenberg is DSM meer een consumentenbedrijf dan een chemiebedrijf, met de bijbehorende gevolgen voor de waardering. Het advies blijft ‘kopen’.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur: 

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur: 

EUROPA 

De Eurostoxx50-index stond na een half uur handel op 2902 punten, en winst van 0,7%. Siemens heeft de resultaten over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar gepresenteerd. De omzet was 1% lager dan een jaar geleden, maar de winst kwam fors lager uit. Vanwege de onzekerheid die het coronavirus heeft gecreëerd trekt het bedrijf de verwachtingen voor het hele boekjaar in.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur: 

 • ING +6,0%
 • Siemens +5,2%
 • Amadeus IT +2,45

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur: 

 • Sanofi -1,0%
 • Ahold -0,6%
 • Inditex -0,5%

VERENIGDE STATEN 

De Dow Jones sloot donderdag op 23.876 punten, een winst van 0,9%. De S&P500-index won 1,2%, op een stand van 2881 punten. Gisteren werd duidelijk dat de werkloosheid in de VS weer flink is opgelopen. Dit had echter geen effect op de beurzen. Beleggers kijken vooruit, en de hoop is dat eind dit jaar de economie weer flink zal aantrekken.

Grootste stijgers Dow Jones: 

 • Boeing +5,6%
 • Walt Disney +4,7%
 • American Express +3,3%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Pfizer -3,1%
 • Merck -2,0%
 • IBM -1,6%

GRAFIEK VAN DE DAG

De Amerikaanse technologie-index Nasdaq100 staat dit jaar alweer in de plus. Opvallend is dat de index voor de chipsector, de Philadelphia Semiconductor Index (SOX), het minder goed doet dan de Nasdaq. Daar zijn echter wel verklaringen voor te bedenken. Halfgeleiders zijn ‘hardware’, fysieke producten. Door de maatregelen wereldwijd zijn allerlei productielijnen en leveringskanalen verstoort. Voor bedrijven die hun geld verdienen met software zijn dit soort problemen veel minder groot. Beleggers kunnen daardoor dus een voorkeur hebben voor softwarebedrijven, die ook in de Nasdaq zitten. Verder zijn de halfgeleideraandelen in 2019 erg hard opgelopen. Dat maakt ze misschien geschiktere verkoopkandidaten voor beleggers die iets willen verkopen.

 

AGENDA

Vrijdag 7 mei:

14:30, VS, loonstroken april (ex agrarische sector). Verwacht: -22.000.000, vorig: -701.000

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.