Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Actueel Karel Mercx, 7 mei 2020 10:38

Beurzen Vandaag | Groene dag met goed nieuws

0 0 Leestijd ongeveer

De Amsterdamse beurs begint vandaag in het groen omdat meerdere bedrijven met goed nieuws zijn gekomen.

Steeds meer bedrijven beginnen eraan te denken om personeel meer thuis te laten werken. Volgens JPMorgan zijn medewerkers thuis net zo productief als op kantoor. Het bedrijf overweegt dan ook om medewerkers meer thuis te laten werken als het coronavirus onder controle is. Dat scheelt kantoorruimte en dat betekent een flinke besparing op de huurkosten. Bij JPMorgan werken zo’n 250.000 mensen.

Steeds meer landen komen met maatregelen om de regels voor de lockdown te versoepelen, waaronder het Verenigd Koninkrijk (vanaf maandag) en Nederland. Helaas is er ook slecht nieuws: Duitsland meldde vanochtend de meeste nieuwe gevallen van het coronavirus in 6 dagen tijd.

In de verhoudingen tussen China en de VS trad enige ontspanning op. De Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken, Mike Pompeo, gaf toe dat de Amerikanen niet zeker weten dat de Chinese overheid het coronavirus met opzet heeft ontwikkeld. Hierdoor kwam de handelsoorlog, die vorige week opeens weer de kop opstak, tot rust. Vanochtend bleek bovendien dat de Chinese export in april is gegroeid met 3,5%. De gemiddelde analistenverwachting was een krimp van -11,0%.

De meeste beurzen zijn door al het goede nieuws in het groen begonnen. Toch is de situatie in de VS nog altijd zeer zorgelijk. Er zijn al 30 miljoen Amerikanen hun baan kwijt geraakt. Vanmiddag om 14:30 worden de laatste cijfers bekend. De verwachting is dat er de afgelopen week nog eens 3 miljoen Amerikanen zijn ontslagen.

Opmerkelijk was verder dat de Chinese overheid dit jaar geen doel meer afgeeft voor economische groei. In de afgelopen jaren lukte het de Chinese overheid elke keer om binnen een tiende van een procentpunt de economische groei juist te voorspellen. Maar goochelen met economische groei cijfers in tijden van corona is kennelijk zelfs voor de Communistische Partij een brug te ver.

NEDERLAND

In Nederland kwamen een heleboel beursgenoteerde bedrijven met cijfers: Hydratec, ArcelorMittal, Brill, Air France-KLM, DSM, Ahold Delhaize, BAM, Van Lanschot Kempen, Vastned , DPA en Veon. Wij gaan deze aandelen zo snel mogelijk analyseren en komen dan met onze analyses en adviezen.

De AEX stond om 9:30 82 basispunten hoger, waardoor het jaarverlies ietsje afnam tot 15,7%. De AMX stond met 74 basispunten ook in de plus, maar year-to-date is het resultaat met een verlies van 22,7% teleurstellend.

Grootste stijgers AEX/AMX om 9:30 uur:

 • Eurocommercial Properties +5,4%
 • Aperam +4,7%
 • DSM +4,4%

Grootste dalers AEX/AMX om 9:30 uur:

 • BAM -6,5%
 • Air France-KLM -4,4%
 • Basic Fit -3,3%

EUROPA

De Eurostoxx50 stond om 09:31 op een winst van 67 basispunten, waardoor het jaarverlies afnam naar 23,5%.

AB InBev waarschuwde dat het tweede kwartaal een stuk slechter zal gaan worden dan het eerste kwartaal. De wereldwijde leveringen liggen in april 32% lager dan een jaar eerder. De winst in het eerste kwartaal ging met 14% naar beneden. Het bedrijf uit België heeft inmiddels de productie van bier in Mexico, Zuid-Afrika en India helemaal stilgelegd.

Beleggers hadden slecht nieuws verwacht, want voor de kwartaalcijfers want de Belgische bierbrouwer was al met 50% gedaald. De verwachtingen van beleggers waren zo laag dat AB InBev bij de stijgers van de dag staat.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 9:31 uur:

 • Telefonica +3,4%
 • AB Inbev +3,1%
 • Daimler +2,3%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 9:31 uur:

 • Allianz -3,7%
 • Sanofi -1,1%
 • BMW -0,6%

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones sloot de dag af met een verlies van 0,91%, waardoor het jaarverlies is toegenomen tot 17,1%.

Gisteren bereikten 91 aandelen in de Verenigde Staten de hoogste koers van de afgelopen 52 weken en 508 aandelen de hoogste stand van de afgelopen maand.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Nike +1,4%
 • Apple +1,0%
 • Microsoft +1,0%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Dow -4,2%
 • Travelers -3,7%
 • American Express -3,2%

AGENDA

GRAFIEK VAN DE DAG

Een van de weinige sectoren die de laagste koers van het jaar niet in maart hebben neergezet maar in april, zijn de banken uit de eurozone. Deze zijn inmiddels weer aan het wegzakken naar de laagste koers van het jaar. Dit laat zien hoe beroerd de Europese economie ervoor staat.

 

Beurzen Vandaag | Groene dag met goed nieuws

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.