Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Jaap Barendregt, 6 mei 13:22

KPN ziet omzet verder dalen

0 0 Leestijd ongeveer

KPN heeft te maken met sterke concurrentie. De omzet staat al geruime tijd onder druk en de eerstekwartaalcijfers weken daar niet van af.

De kwartaalomzet daalde met 2,4% naar €1329 mln. Voor alle klantencategorieën ging de omzet omlaag, maar vooral voor de zakelijke klanten. KPN is voor die groep bezig traditionele technologie te vervangen door toekomstbestendige. Dat leidt tot lagere inkomsten uit vaste telefonie, terwijl de concurrentie ook bijt.

KPN blijft op verkopen

De nieuwere technologie levert het telecombedrijf zelf ook kostenvoordelen op. Daardoor steeg het autonome operationeel resultaat (ebitda) met 2,1%, naar €575 mln en nam de nettowinst met 35% toe naar €120 mln. De continue omzetdaling blijft echter zorgwekkend. Bij een k/w van 18 blijft het daarom ‘verkopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!