Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Peter Schutte, 21 apr 14:29

IMCD straalt kracht uit

0 0 Leestijd ongeveer

De coronacrisis maakt het ook voor IMCD onmogelijk om vooruit te kijken. Wel denkt het bedrijf een lange periode van onzekerheid aan te kunnen.

Chemisch distributeur IMCD is goed gespreid, zowel over klanten en producten als geografisch. Daarbij vindt het zichzelf er financieel ook goed voorstaan. Het bedrijf is actief in de markten voor speciaal chemicaliën die weinig gevoelig zijn voor economische terugslag.

De coronacrisis heeft dan ook nog weinig impact gehad op de bedrijfsvoering in het eerste kwartaal. Op een met 6% gestegen omzet van €748,8 mln liep het operationele ebita op met 11% tot €70,9 mln. De autonome groei bedroeg 1%. De marge steeg van 9,0 naar 9,5% en de contante winst per aandeel klom met 13% tot €0,94.

Overtuigingskracht

Minder positief is de stevige daling (-26%) van de vrije kasstroom. Dit komt door investeringen in werkkapitaal als gevolg van expansie. De verhouding nettoschuld/ebitda bleef op een behoorlijk hoog niveau van 2,8. De cijfers over het eerste kwartaal vallen mij mee. En dat geldt ook voor de overtuigingskracht waarmee het management spreekt. IMCD is een sterk bedrijf, bij de huidige k/w van ruim 30 blijf ik echter bij mijn verkoopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!