Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Opinie Johan Brinkman, 16 apr 11:00

Commentaar | Middelgrote en kleine aandelen met korting

0 0 Leestijd ongeveer

Nu de ergste schrik over de corona-pandemie achter de rug is vinden we zeker ook bij de middelgrote en kleine fondsen aandelen met korting.

De vijftig aandelen in de AMX en de AScX hebben het de afgelopen maanden gemiddeld zwaarder gehad dan de hoofdfondsen in de AEX. Beleggers vrezen terecht dat kleinere en doorgaans financieel zwakkere bedrijven minder kans hebben om de komende economische depressie te overleven dan bijvoorbeeld de Shells en Unilevers van deze wereld.

Als gevolg daarvan zijn de middelgrote en kleine fondsen de afgelopen maand gemiddeld ook minder snel hersteld dan de 25 aandelen in de hoofdindex. Met slotkoersen van dinsdag was het koersverlies van de AEX teruggelopen tot ‘slechts’ 16,0%. In diezelfde periode rendeerden de AMX (-24,7%) en zeker de AScX (-28,9%) beduidend slechter. Kenmerkend is dat maar liefst veertig van de vijftig aandelen in deze twee indices in 2020 tot nu toe een koersverlies hebben geleden van meer dan 10%. Ook de twee grootste verliezers op het Beursplein, Wereldhave (-64,6%) en Eurocommercial Properties (-61,8%), behoren tot de middelgrote en kleine fondsen.

Zoals gesteld is de vrees van investeerders dat kleinere ondernemingen kwetsbaarder zijn voor de economische gevolgen van The Great Lockdown dan grotere bedrijven in zijn algemeenheid gerechtvaardigd. Er zijn echter zeker  uitzonderingen. Ook de AMX en de AScX kennen bedrijven die in onze ogen financieel solide zijn en/of over een bedrijfsmodel beschikken dat volgens ons ook in dit tijdperk kan overleven. Daarbij hanteren wij zoals altijd een simpele richtlijn. Aandelen waarvan wij de komende maanden een positief rendement verwachten, vinden wij koopwaardig.

Koopwaardige aandelen met korting

Ik noem u de aandelen in de AMX en AScX die waarop wij momenteel een koopadvies hanteren én die nog steeds op een koersverlies staan van 10% of meer in 2020. Koopwaardige aandelen met korting dus. Ik de AScX gaat het om Acomo, AMG en B&S Group. In de AMX zijn het NSI, Besi, Boskalis, PostNL, Altice en Fugro. Deze aandelen kan ik u nu van harte aanbevelen, maar u kunt ook nog even wachten, want al deze bedrijven presenteren in april of mei hun kwartaalupdates. Wij gaan ervan uit dat deze updates hun koopwaardigheid zullen bevestigen, maar u mag dit moment natuurlijk gerust even afwachten.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!