Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Actueel advies

Advies Peter Schutte, 14 apr 17:26

Advieswijziging | Thuiswerken raakt Fastned

0 0 Leestijd ongeveer

Fastned wordt flink geraakt door de coronacrisis. Voor de lange termijn blijft de uitbater van snellaadstations echter positief gestemd.

De eerste twee maanden van het jaar verliepen nog crescendo voor Fastned. De omzet gerelateerd aan het elektrisch laden van auto’s verdubbelde in die maanden. Het bedrijf spreekt over de sterkste periode uit zijn bestaan.

Door de crisismaatregelen is het sinds maart echter akelig stil geworden op de Europese snelwegen en dat ondervindt Fastned aan den lijve. De verkopen daalden met maar liefst 70% en het bedrijf heeft bijna alle investeringen uitgesteld. Somber is Fastned evenwel niet. ‘De megatrend naar elektrificatie van mobiliteit blijft bestaan’, zo benadrukt ceo Michiel Langezaal. De leveringen van elektrische auto’s zullen mogelijk vertraagd worden, maar zij zullen er komen, zo is de stellige overtuiging van Langezaal.

Advies Fastned naar verkopen

Eind 2019 had het bedrijf €19 mln in kas. Daarmee kan het naar eigen zeggen voort tot ruim in 2021. Dat mag zo zijn, 2019 werd afgesloten met een negatief eigen vermogen van ruim €7 mln. Ik vind het bedrijf daarom kwetsbaar en adviseer de stukken voor nu te laten voor wat ze zijn. Het advies gaat omlaag naar ‘verkopen‘.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!