Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Opties Jeff Thijssen, 31 mrt 17:32

Optietips VS: mooie optiepremies op Disney

0 0 Leestijd ongeveer

Door de verdere uitbraak van het coronavirus zijn de attractieparken van Walt Disney gesloten en dat heeft de beurskoers geen goed gedaan. Ik verwacht een herstel en wil daarvan profiteren door het schrijven van een putoptie.

Walt Disney is een van de bedrijven die hard worden geraakt door de coronacrisis. Het aandeel verloor in korte tijd circa 40% van haar beurswaarde. Disney moest noodgedwongen haar attractieparken sluiten, en loopt daardoor op korte termijn een groot deel van haar inkomsten mis. Het bedrijf haalt namelijk nog altijd 50% van de winst uit deze parken. Zodra we echter de coronacrisis achter ons laten, zullen de parken heropenen. Ik ga ervan uit dat de bezoekers dan zullen toestromen.

Net als de gemiddelde analist, verwacht ik dan ook een herstel van de beurskoers. Op dit moment geven 26 van de 32 analisten die het aandeel volgen een koopadvies op het aandeel. Opvallend daarbij is dat geen enkele analist Disney op ‘verkopen’ heeft staan. Het gemiddelde koersdoel bedraagt $146. De koersdoelen liggen daarmee $46 boven de huidige beurskoers van $100.

Doordat het lastig te voorspellen is hoe lang de coronacrisis nog duurt, neem ik een positie in waarbij ik zelfs een rendement kan behalen als de beurskoers de komende twee maanden zou dalen met 25%. Concreet gaat het om het schrijven van de DIS mei20 75 put voor $2,40. Dit betekent dat ik de verplichting aanga om gedurende de looptijd van 45 dagen 100 aandelen af te nemen tegen de uitoefenprijs van $75 per aandeel. De statistische kans op succes bedraagt bij opening 91%.

Geschreven putoptie Disney
VerkoopDIS mei20 75 put
Totaal te ontvangen premie$2,40
Contractgrootte100
Expiratiedatumvrijdag 15 mei 2020
Maximale winst$240
Maximaal verlies$7260*
*Bij faillissement Disney

Updates

Telkens als een positie wordt gesloten, laat ik dit weten via Twitter @jeffthijssen. Op dit moment staan er nog posities open in US Steel, Shake Shack, SLV (zilver ETF), Ford en de euro/dollar ETF FXE.

Rendement

Op 2 juli ben ik van start gegaan met de rubriek Optietips VS. Door de flinke koersuitslagen van de afgelopen weken vinden er flinke schommelingen plaats in het rendement. Het gemiddelde rendement bedroeg tegen de slotkoersen van 30 maart 2,1%. Dit percentage is het gemiddelde rendement van alle optietips. In de berekening wordt geen rekening gehouden met de omvang van de ontvangen premies, die per tip verschillen. Hieronder worden de laatste vijftien transacties weergegeven:

 • De iron condor op de goud ETF GLD is gesloten. (+63%)
 • De iron condor op TLT is gesloten. (+28%)
 • De optiecombinatie op ULTA is gesloten. (+46%)
 • De geschreven opties op US Steel staan nog open. (ongerealiseerd -119%)
 • De iron condor op de SPY S&P500 ETF is gesloten. (+46%)
 • De optiecombinatie op Uber is gesloten. (+44%)
 • De optiecombinatie op GLD is gesloten. (+25%)
 • De iron condor op UNH is gesloten. (+19%)
 • De driepoot op de Braziliaanse ETF EWZ is gesloten. (-56%)
 • De optiecombinatie op FXE (EUR.USD) is gesloten. (+35%)
 • De geschreven putspread op Apple is gesloten. (+30%)
 • De optiecombinatie op Shake Shack staat nog open. (ongerealiseerd -81%)
 • De optiecombinatie op de Zilver ETF SLV staat nog open. (ongerealiseerd -190%)
 • De geschreven put op Ford staat nog open. (ongerealiseerd +13%)
 • De geschreven putspread op FXE (EUR.USD) staat nog open. (ongerealiseerd +54%)

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!