Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Advies van de dag Hildo Laman, 19 feb 2020 11:00

Grootste producent van chipmachines is nog koopwaardig

0 0 Leestijd ongeveer

De chipsector is een van de best presterende sectoren op de beurs. De waarderingen zijn daarmee ook opgelopen, maar dat wil niet zeggen dat er geen koopwaardige chipaandelen meer te vinden zijn. Integendeel.

Applied Materials maakt verschillende soorten machines die worden gebruikt in verschillende fases van het productieproces van halfgeleiders. Het is de grootste leverancier van halfgeleiderproductiemiddelen, op de voet gevolgd door ASML.

Stijgende omzet

Recent heeft het bedrijf de resultaten over het eerste kwartaal van het (gebroken) boekjaar gepresenteerd. Die bleken goed te zijn. De omzet is met 10,9% toegenomen en de nettowinst met 15,7%. Belangrijker nog is dat het bedrijf optimistisch gestemd is over de rest van het jaar. In het tweede kwartaal wordt een omzet verwacht die ongeveer 22% hoger ligt dan een jaar geleden. Daarmee ligt Applied Materials dit jaar op koers om het omzetrecord uit 2018 ($16,7 mrd) te gaan breken. Ik reken voor dit boekjaar op een omzet van $17,0 mrd. Daarmee ben ik niet eens zo heel optimistisch. De winst per aandeel (wpa) schat ik in op $4,10. Voor volgend boekjaar reken ik op verdere groei.

Het aandeel is de afgelopen jaar al behoorlijk opgelopen. Maar op een koers van ongeveer $65 is het zeker niet duur te noemen. Met een wpa van $4,10 is de k/w 15,9. De gemiddelde k/w de afgelopen tien jaar is 19,0. Daar komt nog bij dat de resultaten stabieler worden.

Hogere waardering

De pieken en dalen in de sector als geheel worden minder extreem, zo constateert het bedrijf. Daarmee worden de bedrijfscijfers ook minder volatiel. In het minder goede boekjaar 2019 nam de omzet af met 12,6% ten opzichte van topjaar 2018. Vervelend, maar minder erg dan vorige daljaren. In 2013 daalde de omzet vanaf de laatste omzetpiek met 29,6% en in 2009 met 48,5%.

Stabielere resultaten zouden kunnen betekenen dat beleggers een hogere k/w voor dit aandeel normaal gaan vinden. Dat zou ook passen bij het groeiprofiel: in de afgelopen tien jaar was de gemiddelde omzetgroei 11,3% per jaar. Het is niet ondenkbaar dat de k/w bijvoorbeeld 20 wordt. Als de wpa over boekjaar 2021 bijvoorbeeld $4,75 zou worden, dan zou het aandeel dus over een jaar al ongeveer $95 waard kunnen zijn. Ik zie dus nog voldoende potentieel en geef een koopadvies.

Fondscode: AMAT
Koers $64,05
Hoogste koers 12 mnd $69,44
Laagste koers 12 mnd $36,80
Beurswaarde $59,3 mrd
Koers/winstverhouding 15,9
Dividendrendement 1,3%
Omzet 2020 (t) $17,0 mrd
Nettowinst 2020 (t) $3,7 mrd

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!