Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Actueel advies

Advies Jeff Thijssen, 6 feb 18:03

Flinke afschrijvingen bij ArcelorMittal

0 0 Leestijd ongeveer

Beleggers reageren positief op de cijfers van ArcelorMittal. De staalreus verwacht een groei van de vraag naar staal en daarmee betere staalprijzen.

ArcelorMittal heeft een moeizaam jaar achter de rug. Het bedrijf had met name last van lagere staalprijzen en dat zorgde ervoor dat de marges onder druk stonden. De omzet kwam uit op $70,6 mrd, een afname van 7,1% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Het operationele resultaat (ebitda) halveerde van $10,3 mrd naar $5,2 mrd. Het nettoverlies van $2,5 mrd (-$2,42 per aandeel) werd aangedikt door een flink aantal afschrijvingen op fabrieken ($1,9 mrd). Een jaar eerder realiseerde het bedrijf nog een nettowinst van $5,1 mrd.

De lang gekoesterde doelstelling

Het positieve nieuws was de sterke kasstroom, waardoor de nettoschuld ($9,1 mrd) uitkwam op het laagste niveau sinds de fusie van het staalbedrijf. Het management verwacht eind 2020 haar lang gekoesterde doelstelling te realiseren: een nettoschuld van $7 mrd.

ArcelorMittal liet zich ook positief uit over de ontwikkeling van de vraag naar staal. Het rekent op een wereldwijde groei van 1 à 2 procent. Ondanks deze lichtpuntjes blijft de koers van ArcelorMittal erg gevoelig voor veranderingen in het economische klimaat. Ik ga daarom niet verder dan een houdadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!