Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Actueel Menno van Hoven, 5 feb 11:03

Beurzen vandaag: virushoop en veel grote uitschieters

0 0 Leestijd ongeveer

De beurzen herstellen wereldwijd sterk met in de ochtendhandel een flinke opleving vanwege het nieuws dat er mogelijk een medicijn is om mensen met het coronavirus effectief te behandelen.

Ondertussen blijft Galapagos records breken, net als Tesla in de Verenigde Staten. Ook was er een bod op Ebay en kwam Disney met cijfers.

NEDERLAND

De AEX opende licht hoger en schoot al snel naar +0,8% op berichtgeving dat Chinese onderzoekers aan de universiteit van Zhejiang mogelijk een medicijn hebben ontwikkeld waarmee het coronavirus effectief bestreden kan worden. Binnen de AEX voert Galapagos wederom de stijgers aan met vandaag +2,4%. Het biotechbedrijf bereikt op ruim €230 opnieuw een all time high en staat in 2020 nu inmiddels op +24%. Binnen de AMX profiteert Aperam van beter dan verwachte cijfers met een koerswinst van liefst 7,5%. Dalers zijn er nauwelijks, met slechts twee minimale verliezers binnen de AEX en AMX.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Aperam +7,5%
 • AMG +5,0%
 • Galapagos +2,4%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Ahold -0,9%
 • Flow Traders -0,6%

EUROPA

Ook elders in Europa zien we hogere koersen met +0,6% voor de Eurostoxx50. Hier is het Franse infrastructuurbedrijf (tolwegen en luchthavens) Vinci één van de grotere stijgers na kwartaalcijfers. Ook de Franse bank BNP Paribas kwam vandaag met cijfers. BNP verhoogt het dividend wederom en zal over 2019 een bedrag van €3,10 per aandeel uitkeren, bijna 3% meer dan over 2018. Het aandeel BNP levert 0,4% in.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Intesa Sanpaolo +2,3%
 • Vinci +2,2%
 • ASML +1,7%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Ahold -0,9%
 • Enel -0,7%
 • Siemens -0,6%

VERENIGDE STATEN

De Amerikaanse beurzen sloten gisteren ook fors hoger, met nieuwe hoogtepunten voor veel indices en aandelen. De Dow pluste uiteindelijk 1,44% op 28.807 punten met vooral cyclische aandelen, recent juist hard afgestraft, als grote winnaars aangevoerd door machinebouwer Caterpillar. Oliemajor Exxon, dat reeds met kwartaalcijfers kwam, leverde als grootste daler 1,3% in en bereikte zelfs de laagste koers in tien jaar tijd. Het aandeel van de dag was wederom Tesla, dat een vervolg gaf aan de indrukwekkende koerssprong van de afgelopen dagen. De producent van elektrische auto’s pluste nog maar eens ruim 13% (intraday was er ruim 20% winst) en de beurskoers nadert nu in rap tempo de magische grens van $1000.

In het kielzog van Tesla profiteerden ook lithiumproducenten (toeleveranciers voor de batterijen van elektrische auto’s) zoals Livent en Albemarle met koersstijgingen van ruim 10%. Ook was er een flinke plus voor Marktplaats eigenaar Ebay, dat door NYSE eigenaar Intercontinental Exchange (ICE) benaderd zou zijn met een overnamebod van $30 mrd. Tot slot waren er nabeurs cijfers van onder meer Disney, dat bekendmaakte aan het einde van het fiscale eerste kwartaal al 26,5 miljoen abonnees voor zijn streamingdienst te hebben, ruim boven de 20 miljoen waarmee analisten hadden gerekend. Het aandeel Disney steeg nabeurs 1,4% op de resultaten.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Caterpillar +2,9%
 • Dow Inc +2,8%
 • UnitedHealth +2,5%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Exxon Mobil -1,3%
 • Travelers -0,8%
 • McDonald’s -0,3%

GRAFIEK VAN DE DAG

Het aandeel Tesla is niet te stuiten met een koers die ruimschoots verdubbeld is na krap een maand in 2020. Mede door het grote aantal ‘shorts’ lijkt de beurskoers explosief te stijgen de afgelopen dagen. De beurswaarde van de fabrikant van elektrische auto’s is inmiddels opgelopen tot $160 mrd. De laatste vier handelsdagen sloot Tesla liefst drie keer met dubbele cijfers af: Gisteren +13,7%, maandag +19,9%, vrijdag +1,5% en afgelopen donderdag +10,3%. Een koerscorrectie ligt op de loer voor het aandeel, dat steeds meer een speelbal is geworden van speculanten. 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.