Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Uitgelicht Johan Brinkman, 23 jan 14:00

Nieuwe koopkansen in de biotechsector

0 0 Leestijd ongeveer

Nieuwe koopkansen in de achtergebleven biotechsector presenteert Beleggers Belangen in het Verhaal van de Week van 22 januari 2020.

Op de Amerikaanse aandelenmarkt maakte biotech de grote groeibelofte de afgelopen jaren niet waar. De Nasdaq Biotech Index steeg in de voorgaande vijf jaar met ruim 10%, terwijl de S&P500 met bijna 60% omhoog schoot. De matige koersprestaties zijn vooral te wijten aan de grote spelers. Die verdienen weliswaar miljarden, maar hebben de omzetgroei zien stilvallen.

Een goede illustratie is het medicijn Sovaldi van Gilead Sciences tegen hepatitis C. Tot enkele jaren geleden was er geen goede behandeling voor die aandoening, die tot ernstige leverproblemen kon leiden. Sinds 2013 kan hepatitis C echter genezen worden door een Solvaldi-kuur van enkele maanden van een pil per dag.

In de Verenigde Staten kost elke pil maar liefst $1000, zodat een hele kuur in de tienduizenden dollars loopt. In buurland Canada is dat ruim $600 en in de meeste Europese landen zelfs nog minder. Goedkope kopieën van Sovaldi gaan in India voor slechts enkele dollars over de toonbank. Hoewel fabrikant Gilead Sciences al tientallen miljarden heeft verdiend aan het medicijn, droogt de omzetstroom gestaag op.

Beweeglijk jaar

Dat biotechaandelen een behoorlijk beweeglijk jaar achter de rug hebben, geldt ook voor de vier aandelen die in het Verhaal van de Week van begin 2019 werden genoemd. Alexion (ALXN) schoot in het najaar omhoog door overnamegeruchten, om vervolgens weer even hard te dalen door de vrees voor nieuwe concurrentie. Net als Biomarin (BMRN) staat de koers ongeveer op hetzelfde niveau als een jaar geleden en is het aandeel is nog altijd koopwaardig.

De koers van Regeneron (REGN) is met 15% gedaald door aanwakkerende concurrentie en een strategische koerswijziging bij partner Sanofi. Het aandeel kan beter verkocht worden. Vertex (VRTX) kan juist dankzij een positieve nieuwsstroom de koerswinst van ruim 20% verder uitbouwen.

Nieuwe koopkansen

Klik hier als u wilt weten wat Beleggers Belangen als nieuwe koopkansen in de achtergebleven biotechsector ziet.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.