Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RoodMicrotec

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AFC Ajax

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RoodMicrotec

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AFC Ajax

Advies
houden

Belegger van de Week: Petra Regoort

0 0 Leestijd ongeveer

Petra Regoort (51) is financieel onafhankelijk, mede dankzij haar portefeuille met dividendaandelen die voor een inkomen zorgen. Zij laat haar geld voor haar werken.

Waarom bent u met beleggen begonnen?

‘Rond mijn twintigste ben ik gaan werken in de IT, en mijn man ook. We verdienden met zijn tweeën een behoorlijk bedrag en hielden geld over. We spaarden, belegden in fondsen en deden mee met het aandelen-spaarprogramma via de werkgever van mijn man. Jaren later las ik het boek Bereik je eerste miljoen van Bodo Schäfer. Toen kwam het besef dat rendement hiervoor belangrijk is en dat je niet moet gaan leven naar je inkomen.’

Waarom bent u nu een actieve belegger?

‘Ik ben pas in 2011 een actieve belegger geworden. Voor die tijd was ik dat zeker niet. Mijn werkgever wilde afscheid van mij nemen en ik kwam thuis te zitten. Op dat moment kwam het besef dat ik meer met mijn geld wilde doen. De website Mijn geld werkt van Bartho Egberink was een eyeopener. Ik ben net als hij in dividendaandelen gaan beleggen. Een deel van het dividend herinvesteer ik in nieuwe aandelen en een ander deel zorgt voor inkomen. Ik ben nu financieel vrij en dat heeft mijn leven verrijkt. Over mijn ervaringen schrijf ik op mijn gratis website naarfinancielevrijheid.nl, want ik wil ook andere mensen op weg helpen.’

Wat was uw grootste succes?

‘Dat ik ben gaan inzien dat er dividendaandelen zijn. Je hoeft (bijna) niets te doen om je vermogen te laten groeien en iedere maand komt er genoeg geld binnen om van te leven. Dat besef heeft mijn leven veranderd.’

Wat was uw grootste teleurstelling?

‘Mijn man en ik hebben te veel op één paard gewed in de jaren dat we spaarden bij zijn werkgever via een aandelenprogramma. We kregen als extra beloning veel opties uitgekeerd, en tijdens de internetbubbel hadden we moeten cashen. Op papier waren we rond de eeuwwisseling heel rijk, maar daarna kwam de crash. Dat is een goede les geweest. We hadden veel meer moeten spreiden in verschillende assets. Een andere teleurstelling waar ik veel last van heb gehad is onze beleggingshypotheek. Gedurende de hele looptijd van dertig jaar doen anderen de beleggingen voor jou. Het rendement valt enorm tegen en de kosten zijn hoog en ondoorzichtig.’

Hoeveel tijd besteedt u aan beleggen?

‘Niet zo veel, misschien twee uur per maand. Ik besteed vooral veel tijd aan mijn website. Mensen kunnen zich gratis abonneren op mijn nieuwsbrief. Ik deel mijn kennis en hoop anderen te kunnen inspireren om hun geld ook aan het werk te zetten. Daarom lees ik veel op internet, veel blogs van gelijkgestemde beleggers in Amerika en Nederland.’

Wat is uw beleggingsstijl?

‘Heel saai, ik ben een echte buy-and-hold-belegger. Mijn portefeuille heb ik opgebouwd door veelal dezelfde aandelen te kopen die Bartho Egberink ook in bezit had. Helaas is hij gestopt met zijn site. Twee jaar geleden kwam ik in contact met Fred Hendriks, die in hoog-dividendaandelen belegt, en ik heb een deel van zijn adviezen opgevolgd. De afgelopen paar jaar heb ik mijn portefeuille ook uitgebreid met ETF’s – die had ik nog niet – vanwege de spreiding en de lage kosten. Ik koop nog maandelijks bij, maar minder dan vroeger. Ik ben in een stabiele fase gekomen als dividendbelegger.’

Wat is uw grootste ergernis?

‘Die heb ik niet. Maar als ik toch iets moet noemen: bij sommige brokers is het lastig om informatie over het dividend te vinden.’

Welke belegger bewondert u het meest?

‘Ik bewonder niet echt iemand, maar Warren Buffett springt er natuurlijk bovenuit. Hij verdiept zich goed in bedrijven en zijn prestaties over de lange termijn zijn geweldig.’

Wat verwacht u de komende tijd van de beurs?

‘Geen idee, daar ben ik niet mee bezig. Ik ga voor het dividend, niet voor de koerswinst. Mijn man en ik houden wel geld achter de hand om bij een dip aandelen goedkoop te kunnen bijkopen. Dat geeft het gevoel dat je kunt meedoen bij de uitverkoop.’

Welke tip hebt u voor andere beleggers?

‘Begin jong met beleggen en koop eerst ETF’s, dat zorgt voor spreiding. Als je individuele aandelen wilt kopen, verdiep je dan goed in het bedrijf. Kijk ook naar de dividendhistorie en onderzoek of er sprake is van een stijgend dividend. Ik heb een tijd geleden Realty Income gekocht, dat een maandelijks dividend uitkeert. Daar word ik heel blij van.’

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!