Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Opinie Johan Brinkman, 1 jan 2020 12:00

Commentaar: het beste moment om in aandelen te stappen

0 0 Leestijd ongeveer

‘De koersdalingen in de tweede helft van vorig jaar zien wij juist als een kans om bepaalde aandelen die we in 2018 te duur vonden, in 2019 wél aan te schaffen.’ Dat meldde ik een jaar geleden op deze plek. Zonder mezelf op de borst te kloppen: dat was het beste moment om in aandelen te stappen sinds maart 2009.

Nu heb ik één probleem: negen van de tien aandelen die we eind 2018 gunstig gewaardeerd vonden, zijn in 2019 flink duurder geworden. Is daarmee nu het moment gekomen om aandelen juist vaarwel te zeggen?

Het zal niet als een verrassing komen, maar dat vind ik niet. Met een fraai aantal aandelentips heb ik ook dit jaar weer mijn bijdrage geleverd aan de persoonlijke tips die de redacteuren van Beleggers Belangen altijd aan het begin van het jaar voor u presenteren. Met als bijzonderheid dat ik dit jaar voor het eerst 100% ook privé beleg in mijn eigen tips aan u. Mijn collega’s en ik geven namelijk het liefst alleen tips als we zodanig overtuigd zijn van een positief rendement dat we die tips ook zelf zouden willen opvolgen.

Nog genoeg aandelen op kopen

Daarnaast hebben we natuurlijk ook onze doorlopende adviezen. Op het Beursplein geven wij momenteel ruim dertig aandelen het predikaat ‘koopwaardig’  mee. En onze vaste lijst met buitenlandse aandelen telt momenteel zestien koopaanbevelingen. Bij die aantallen mag u nog de tientallen posities optellen die we innemen in onze zeven voorbeeldportefeuilles. Ook dit zijn allemaal aandelen die we koopwaardig vinden (of in elk geval het vasthouden waard).

Is onze uitgangspositie daarmee nu hetzelfde als vorig jaar? Toch niet helemaal. Dat de AEX na een negatief jaar in het volgende jaar herstel laat zien, is niet zo bijzonder. Dat een aandeel in twaalf maanden tijd meer dan 100% koerswinst boekt, komt (helaas) veel minder vaak voor. Ook dat houdt niet in dat u per se winst moet nemen. Maar mocht u in het gelukkige bezit zijn van één of meerdere van zulke effecten, dan raad ik u wel aan daar extra aandacht aan te besteden. Concreet raden wij u nu aan om winst te nemen op Galapagos.

Het beste moment om in aandelen te stappen

Het mooie van winst nemen op een aandeel waarmee u meer dan 100% koerswinst heeft gemaakt, is dat dit u de mogelijkheid biedt om tegen dezelfde instapkoers twee nieuwe posities te openen!  Wij wensen u een voorspoedig 2020 toe, met (weer) mooie beleggingsrendementen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.