Updates

Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 2 dec 2019 11:00

Financiering fabriek Avantium blijft onzeker

0 0 Leestijd ongeveer

Ondanks de toekenning van een Europese subsidie is de financiering van de bouw van de bioplasticfabriek van Avantium nog lang niet rond.

Avantium heeft van de Europese Unie een subsidie gekregen van €25 mln. De geldsom is bedoeld om recyclebaar bioplastic te produceren. Avantium kreeg de subsidie al in 2017, maar moest na de uitkoop van BASF in de joint-venture Synvina de aanvraag opnieuw doen.

Bioplasticfabriek van Avantium

Het bedrijf zal het geld gebruiken voor de bouw van een fabriek die uit plantaardige suikers een grondstof zal produceren voor biologisch plastic (PEF). Die fabriek moet in 2023 de deuren openen. Er is een investering van €150 mln mee gemoeid. Nieuwe partners zijn noodzakelijk voor de financiering daarvan.

Aangezien de technologie zich nog niet in de praktijk heeft bewezen en BASF in dit project niet voor niets is afgehaakt, is het de vraag of dat lukt. Ondertussen slinkt de kaspositie snel: van €83,3 mln begin dit jaar naar €53,1 mln eind juni. De tijd begint dus te dringen voor Avantium. Vooralsnog blijf ik bij ‘verkopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!