Updates

Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
TA-tiplijsten Erik Klooster, 4 nov 2019 10:00

21 TA-kooptips die het verschil kunnen maken

0 0 Leestijd ongeveer

21 internationale Koerswijzer-aandelen hebben wij de afgelopen drie maanden van een koopadvies voorzien. Zij kunnen het verschil maken binnen uw portefeuille, als u ze niet al heeft gekocht. Natuurlijk niet allemaal, dat is weer wat te veel van het goede.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische koopadviezen voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van onze koopadviezen voor Nederlandse aandelen op grond van technische analyse: Deze aandelen op het Beursplein lachen u toe. Vandaag het overzicht van buitenlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gebracht van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

21 aandelen die het verschil kunnen maken

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor buitenlandse aandelen.

Allianz
Perfecte pullback bij Allianz (20 september)
Het koopadvies voor Allianz dateert van afgelopen maart. Aanleiding was een doorbraak door de horizontale weerstand op €195. Na de uitbraak is de koers gaan stijgen om daarna een perfecte pullback – een beweging terug naar het oude uitbraakpunt – te laten zien. De koers ging daarna weer stijgen, om vervolgens opnieuw op de oude weerstandslijn terug te zakken.
Alphabet
Zwalkende koers bij Alphabet (18 oktober)
De adviezen voor Alphabet zijn het laatste anderhalve jaar wat ongelukkig geweest. In de herfst van vorig jaar kwam er een houdadvies, toen de koers uit het toen bestaande stijgend trendkanaal zakte. Het luik leek te zijn opengezet toen het aandeel onder de horizontale trendlijn net onder de €100 terechtkwam. Vervolgens was er zo’n krachtig herstel dat we in maart dit jaar het aandeel weer terug op de kooplijst moesten zetten. Daarna is de koers gaan zwalken.
Amazon
Amazon heeft last van glazen plafond (4 oktober)
Amazon is het langstlopende en succesvolste koopadvies. Dat dateert inmiddels alweer van begin 2015, waarbij de winst is opgelopen tot boven de 360%. Het laatste jaar zit er echter weinig schot in de zaak. De koers is namelijk al meer dan een jaar niet in staat om de weerstand op $2000 significant uit te nemen. Het is bij speldenprikjes boven de $2000 gebleven, alsof het een glazen plafond is.
Apple
Apple zet all-time high neer (1 november)
Apple heeft het nog maar prille koopadvies dat dateert van half september, opnieuw bevestigd. De koers is namelijk door de weerstand van de vorige top, die van de nazomer van vorig jaar op $235, gebroken. De doorbraak betekent dat de koers een all-time high heeft neergezet. Het aandeel is daarmee in ‘uncharted territory’ terechtgekomen.
Facebook
Nog weinig profijt van koopadvies Facebook (25 oktober)
Het koopadvies voor Facebook dateert van mei. Dat was het moment dat het aandeel uit een zijwaartse beweging stapte, na eerder uit een dalend trendkanaal te zijn gebroken. Echt profijt hebben we nog niet van het koopsignaal gehad. De koers zakte na de uitbraak aanvankelijk flink terug, om daarna weer te herstellen en opnieuw terug te vallen.
Goldman Sachs
Goldman Sachs kampte met loodzware weerstand (20 september)
Goldman Sachs heeft ondanks de voltooiing van een V-spike-bodem in april lange tijd op ‘houden’ gestaan. Toen het aandeel uit het zijwaartse platform na de V-spike brak, was de bodem eigenlijk voltooid. Maar het aandeel kon niet  op de kooplijst worden gezet omdat de indicatoren nog negatief stonden. Er lag ook nog een loodzware horizontale weerstand op $210.
Home Depot
Koopsignaal Home Depot dubbel en dwars verdiend (6 september)
Home Depot staat sinds juli dit jaar op ‘kopen’. Het aandeel kreeg dit predicaat toen het door een horizontale weerstandszone brak die grofweg tussen de $210 en $215 lag. Dit koopsignaal was meer dan gerechtvaardigd omdat de indicatoren reeds positief waren gedraaid en de eerder genoemde weerstandszone meerdere malen was getest.
Intel
Nieuw koopadvies Intel, alleen jammer van spike (1 november)
Intel heeft lange tijd op ‘houden’ gestaan. Maar recent heeft de koers de weerstand van de vorige toppen op $53,50 uitgenomen. Aangezien ook de indicatoren een positieve stand hebben gekregen, ontkomen we niet aan een nieuw koopadvies. Het is jammer dat de koers met een flinke ‘spike’ omhoog de doorbraak door de weerstand van de vorige toppen heeft geforceerd.
JPMorgan Chase
JPMorgan Chase breekt door taaie weerstand (25 oktober)
Voor JPMorgan Chase luidt het advies ‘kopen’. En wel sinds september, toen het aandeel door de horizontale weerstand op $120 brak. Hier had de koers in het verleden maar liefst viermaal weerstand ondervonden. Volgens de technische analyse geldt dat, hoe vaker een weerstand wordt getest, hoe belangrijker hij wordt en hoe meer gewicht er aan een eventuele uitbraak moet worden gehecht.
L'Oréal
L’Oréal stelt geduld op de proef (1 november)
L’Oréal heeft sinds februari een koopadvies. Aanleiding was de koers die door de horizontale weerstand op €215 brak en zich weer herstelde binnen het (oude) stijgend trendkanaal. Na het koopadvies is het aandeel flink doorgestegen. Het brak daarbij uit boven het stijgend trendkanaal, wat doorgaans een acceleratie van de stijging inhoudt. Maar niet bij L’Oréal.
LVMH
Schwung is eruit bij LVMH (25 oktober)
LVMH staat sinds maart op ‘kopen’. De koers brak toen uit een zijwaartse beweging met steun op €240 en weerstand op €310. Na de uitbraak is het aandeel verder gaan stijgen en inmiddels bedraagt de winst op de longpositie zo’n 17,5%. Maar de ‘Schwung’ is er wel een beetje uit. Sterker nog, de koers dreigt zijwaarts te gaan.
Microsoft
Koers Microsoft zit gevangen (27 september)
Bij Microsoft neemt de kracht achter de stijgende trend af. De koers lijkt gevangen te zitten in een nauwe bandbreedte met steun op $130 en weerstand op $142. De aan deze range voorafgaande dominante trend was stijgend. Volgens de technische analyse is de kans dat een trend zich voorzet altijd groter dan dat hij omdraait.
Nestlé
Flinke winst op longpositie Nestlé (20 september)
Nestlé staat sinds oktober vorig jaar op ‘kopen’. De koers brak toen uit een zijwaarts trendkanaal, terwijl de indicatoren positief waren gedraaid. Toen de koers daarna door de horizontale weerstandslijn op CHF86 brak, hebben we het koopadvies herhaald. Inmiddels staat er een flinke winst van ruim 26% op de longpositie.
Novartis
Dubbele steun voor Novartis (20 september)
Novartis staat sinds oktober vorig jaar op ‘kopen’. De koers brak toen uit een pauzepatroon – in de vorm van een vlag – en de indicatoren draaiden positief. Na de uitbraak is een stijgend trendkanaal ontstaan. Parallel met de onderkant van dit kanaal beweegt zich inmiddels nu al diverse maanden het 40-weeks gemiddelde, waardoor hier nu dubbele steun ligt.
Procter & Gamble
Procter & Gamble toont mooie stijgende trend (27 september)
Procter & Gamble staat sinds oktober vorig jaar op ‘kopen’. Toen sneuvelde de dalende weerstandslijn. Tegelijkertijd ging het 40-weeks gemiddelde stijgen en brak de MACD door de nullijn. Inmiddels is er een mooie stijgende trend ontstaan en beloopt de winst op de longpositie ongeveer 40%. Er zijn nog steeds geen signalen dat de trend gaat draaien.
Rio Tinto
Rio Tinto speelt met vuur (18 oktober)
De stijgende trend van Rio Tinto is in gevaar. De koers moet niet veel verder zakken, anders moet het koopadvies dat dateert van begin dit jaar, toen de koers door de (bovenste) horizontale weerstand op 430 pence brak, worden ingetrokken. De verzwakking is te zien aan een lagere top in wording.
Sanofi
Indicatoren op groen voor Sanofi (13 september)
Sanofi staat sinds oktober vorig jaar op ‘kopen’. De koers was sinds de zomer van 2018 al aan het stijgen, maar voor het koopsignaal was het wachten op de positieve standen van de indicatoren. Zo moest het 40-weeks gemiddelde gaan stijgen en de MACD door de nullijn breken. En zo geschiedde.
Vinci
Vinci laat pullback zien (6 september)
Vinci bevindt zich sinds april dit jaar op de kooplijst. Aanleiding was een breuk van de koers met de horizontale weerstand op €87. Na deze doorbraak liet het aandeel een pullback zien, oftewel een beweging terug naar het oude uitbraakpunt. Een pullback biedt beleggers die het eerdere koopsignaal hebben gemist alsnog de mogelijkheid om in te stappen.
Volkswagen
Volkswagen op kooplijst na doorbraak taaie weerstand (4 oktober)
Volkswagen staat sinds april op de lijst van koopadviezen. Het aandeel doorbrak toen de weerstand van een aantal toppen rond de €155. De koers wist daarna even te stijgen, maar er ontstond weldra een koerspatroon in de vorm van een driehoek. Daarbij kwamen de bodems steeds hoger, maar de toppen steeds lager te liggen.
Walmart
Walmart al bijna een jaar op ‘kopen’ (4 oktober)
Walmart staat sinds november vorig jaar op ‘kopen’. De koers brak toen uit een pauzepatroon. Belangrijk bij dit advies was de grote bodem die zich vormde voor deze uitbraak. Deze lag hoger dan de voorgaande bodems, waardoor de eerste aanzet voor een stijgende steunlijn kon worden getekend.
Walt Disney
De klad zit erin bij Walt Disney (18 oktober)
Walt Disney staat sinds augustus vorig jaar op ‘kopen’. De koers brak toen door de horizontale weerstand op $115. Het aandeel is na een tijdelijke, forse terugval, vlak na het nieuwe advies, flink gestegen. Maar momenteel zit de klad er een beetje in. De kracht van de bulls verslapt aanzienlijk en een flink deel van de winst van de longpositie is verdampt.

In de digitale editie (en uiteraard ook in de gedrukte editie) kunt u de analyses van de aandelen in hun geheel lezen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!