Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Analisten Stephen Hendriks, 27 okt 2019 09:00

LGIM niet bang voor een Amerikaanse recessie

0 0 Leestijd ongeveer

De kans op een recessie in de VS is toegenomen, maar LGIM-econoom Tim Drayson maakt zich geen grote zorgen.

Volgens de meest recente berekeningen van Legal & General Investment Management (LGIM) is de kans op een recessie in de VS in de komende twaalf maanden gegroeid tot 30%. Dat lijkt niet veel, maar het is het hoogste percentage sinds het eind van de financiële crisis. Toch maakt LGIM-econoom Tim Drayson zich geen al te grote zorgen.

Geen oververhitting

De analist denkt dat als de Amerikaanse economie al in een recessie raakt, dit waarschijnlijk een milde variant zal zijn. Drayson ziet namelijk geen oververhitting in cyclische delen van de economie, zoals de huizenmarkt, de auto-industrie en de bedrijfsinvesteringen. Ook is de financiële positie van huishoudens sterk en staat de banksector er relatief goed voor.

Drayson erkent dat het hoge begrotingstekort van de VS weinig ruimte voor stimulerend beleid laat. Ook zijn de schulden van bedrijven wat aan de hoge kant. Maar als er geen beleidsfouten worden gemaakt kan de Amerikaanse economie de onvermijdelijke schokken goed weerstaan.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.