Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 25 okt 2019 10:24

Pharming schaakt slim verder

0 0 Leestijd ongeveer

Pharming schroeft de omzet verder op en trekt de angel uit een conflict met branchegenoot CSL.

De omzet van Pharming steeg in het derde kwartaal met 7% ten opzichte van het voorgaande kwartaal naar €45,3 mln. Het bedrijfsresultaat steeg met 46% naar €18,1 mln. Deze groei wijst erop dat het middel Ruconest een onverminderd sterke positie heeft op de markt voor doorbraakaanvallen bij patiënten die HAE-preventiemiddelen gebruiken. De nettowinst steeg in vergelijking met het tweede kwartaal met 73% naar €10,5 mln. Die inkomsten investeert de onderneming in toekomstige groei.

Koers Pharming floreert

In augustus nam Pharming bijvoorbeeld de rechten op Leniolisib (tegen zeldzame aandoening APDS) voor €17,9 mln over van Novartis. Dankzij de sterke kapitaalgeneratie bleef de kaspositie (€64,4 mln) goed op peil. Tegelijk met de cijfers werd bekend dat een conflict met branchegenoot CSL – dat de onderneming beschuldigde van bedrijfsspionage – is bijgelegd. De goede gang van zaken wordt weerspiegeld in een koersstijging van ruim 60% sinds eind juni. Het houdadvies blijft onverminderd van kracht.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!