Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden

Actueel advies

Intel komt met goede berichten

0 0 Leestijd ongeveer

Hoger dan verwachte resultaten zorgen ervoor dat Intel zijn verwachtingen voor 2019 positief aanpast. Het aandeel is nog altijd goedkoop.

De omzet van de grootste chipverkoper was in het derde kwartaal ongeveer gelijk aan een jaar geleden. Dat klinkt niet indrukwekkend, maar omdat de wereldwijde chipverkopen dit jaar naar verwachting zo’n 13% lager uit zullen komen is het toch een goed resultaat. Het bedrijf heeft daarnaast de omzetverwachting voor het hele jaar bijgesteld naar $71 mrd, terwijl het eerder rekende op $69,5 mrd. In het nu lopende vierde kwartaal zal de omzet op ongeveer hetzelfde niveau uitkomen als in het derde kwartaal: $19,2 mrd.

Groei data

Intel profiteert van stijgende verkopen van chips voor datacenters. Intels Data-centric-divisie had een omzetgroei van 6% het afgelopen kwartaal. Door het nog altijd stijgende datagebruik is opslag en verwerking een groeiende markt. De prijzen van chips voor deze markt liggen ook relatief hoog. Bij het onderdeel ‘PC-centric’, waar chips voor pc’s en laptops verkocht worden, zakte de omzet met 5%. Beide onderdelen zijn ongeveer even groot. Daardoor is de totale omzet per saldo ongeveer onveranderd.

$20 mrd inkoop

Intel heeft verder aangekondigd een nieuw inkoopprogramma voor de eigen aandelen te starten. De chipverkoper wil in anderhalf jaar tijd voor $20 mrd eigen aandelen kopen. Daar is geld voor: de nettowinst in het derde kwartaal alleen al was $6,0 mrd, en er staat $12,0 mrd aan cash op de balans.

Koers Intel te laag, advies op kopen

Vanwege de verbeterde vooruitzichten verhoog ik de taxatie voor de winst per aandeel (wpa) in 2019 naar $4,46 (van 4,10). Voor komend jaar had ik al op een hogere wpa gerekend, van $4,60. Deze schatting laat ik onveranderd. Op basis van deze taxaties is de k/w ongeveer 12. Dat is laag. Intel is al langer niet populair bij beleggers en analisten, die liever kiezen voor bedrijven met hogere groei. Maar op deze waardering hoeft de groei ook helemaal niet hoog te zijn om toch een aardig rendement op te leveren. De gemiddelde jaarlijkse omzetgroei de afgelopen vijf jaar was 4,9%, dat is toch heel behoorlijk. Mijn advies blijft dus: kopen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!