Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Jaap Barendregt, 9 okt 2019 14:30

Takeaway.com houdt het tempo erin

0 0 Leestijd ongeveer

Het gaat de laatste tijd niet goed met de aandelenkoers van maaltijdbezorger Takeaway.com. Operationeel lopen de zaken echter prima. Dat laatste bleek andermaal uit de derdekwartaalupdate.

In  de update maakte het bedrijf enkele omzetcijfers bekend en gaf het een indicatie over het operationeel resultaat. Het aantal orders over de negen maanden steeg met 76%, naar 112,6 miljoen. In het derde kwartaal namen de bestellingen met 87% toe, tot 41,6 mln, en in Duitsland zelfs met 136%. Het groeitempo bij onze Oosterburen bedroeg in de eerste negen maanden 103%. Nederland en de overige markten groeiden relatief juist wat minder in het derde kwartaal. Deze laatste groep landen bestaat uit België, Bulgarije, Israël, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië en Zwitserland.

Resultaten van Takeaway.com

Over het halve jaar was alleen het operationeel resultaat van Nederland positief. Doordat de Duitse activiteiten floreerden – het operationeel verlies daalde er – was het Nederlandse resultaat voldoende voor een licht positief algeheel operationele resultaat. In het derde kwartaal kwamen ook de Duitse activiteiten zelfs in de plus. De overige markten hebben naar verwachting nog wel een fors negatief operationeel resultaat laten zien.

Fusie met Just Eat en advies

Deze maand wordt het volledige fusievoorstel van Takeaway.com en Just Eat gepresenteerd. De aandeelhouders kunnen dan in december een oordeel vellen. Ondertussen zijn er al enkele berichten over aandeelhouders bekend geworden. Er zijn er die de voorwaarden voor Just Eat-aandeelhouders onvoldoende vinden en er zijn er die wel tevreden zijn. De koers staat al enige tijd onder druk door het fusieproces, door de berichtgeving en vermoedelijk ook door beleggers die speculeren op een mislukte fusie. Dat kan tot en met december zo blijven. Ondanks de steeds betere operationele prestaties handhaaf ik daarom in afwachting van de fusie het houdadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!