Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Lezersvragen Hildo Laman, 7 okt 2019 15:00

U adviseert uit het Britse pond te gaan. Moet ik nu ook de iShares UK dividend ETF verkopen?

0 0 Leestijd ongeveer

U stelt uw vraag in reactie op het Verhaal van de Week over valutaposities dat collega Koen Lauwers onlangs schreef. Mijn advies is om deze ETF met Britse beleggingen los te zien van de valutapositie in het Britse pond.

Op het moment van schrijven loopt de FTSE100-index 9 procentpunten achter op de S&P500 en de Eurostoxx50-index dit jaar. De iShares UK dividend ETF (ISIN code: IE00B0M63060) staat rond het nulpunt sinds 1 januari. Er is veel onzekerheid over wat het gekonkel rond brexit uiteindelijk zal opleveren. Beleggers zijn nu bang voor een no-deal brexit, waarbij het Verenigd Koninkrijk zonder handelsakkoord de EU verlaat.

Dit kan allerlei negatieve gevolgen hebben, maar fantasie gaat vaak veel verder dan de werkelijkheid. De afgelopen jaren is het economisch gezien lang niet slecht gegaan in het VK. Het meest recente groeicijfer is iets hoger dan dat in de eurozone, en de werkloosheid is er een stuk lager.

iShares UK dividend ETF verkopen?

Het is mogelijk dat de brexit wordt uitgesteld, of zelfs afgeblazen. Dat zou waarschijnlijk voor de aandelen in Londen een flinke meevaller zijn. Als er daarentegen een no-deal brexit komt, kan dat zeker op korte termijn voor wat problemen zorgen. Maar beleggers hebben al een aardig voorschot genomen op een negatief scenario. Verdere koersdalingen zouden dus kunnen meevallen. De verhouding tussen risico en rendement is niet zo slecht dat verkoop nodig is.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.