Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Lezersvragen Koen Lauwers, 22 sep 09:00

Forumvraag: Wat is jullie mening over Leagold Mining?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Leagold Mining is een relatief jong goudbedrijf dat pas in 2016 werd opgericht. De jaren daarna kreeg het vorm door een aantal overnames.

Beleggers Belangen Academy
Dit artikel is onderdeel van een maandelijkse special uit ons tijdschrift. Met steun van onze academy helpen wij onder andere met het gestructureerd opbouwen van vermogen, beter in opties te handelen en volgt altijd een update van de Hoogdividendportefeuille, die centraal staat in de opleiding dividendbeleggen. De andere academy-artikelen vindt u hier.

Zo werd in januari 2017 Los Filos gekocht van Goldcorp. Dit is de vierde grootste goudmijn van Mexico die al sinds 2008 operationeel is. Met de overname van Brio Gold een jaar later kreeg Leagold drie Braziliaanse mijnen in portefeuille: Fazenda, RDM en Pilar.

De bewezen groepsreserves bedragen 7,1 miljoen troy ounce. De mijnen van Leagold produceerden in de eerste jaarhelft iets meer dan 197000 troy ounce aan een totale kost van $951 per troy ounce. De aangepaste bedrijfswinst of ebitda kwam uit op $67,3 mln. Daarmee ligt Leagold op schema om de jaarprognoses te halen. Die gaan uit van een output tussen 380000 en 420000 troy ounce en productiekosten tussen $920 en $970.

Uitbreiden Los Filos

Leagold wil de productie tegen 2022 optrekken naar 600000 tot 700000 troy ounce en een ebitda van minstens $300 mln realiseren. Dit moet in eerste instantie gebeuren door een uitbreiding van Los Filos. Eerder dit jaar werd een haalbaarheidsstudie afgerond en op korte termijn gaat de expansie van start. Die zal in verschillende fasen worden uitgevoerd om de financiële middelen efficiënt te besteden. Leagold had na de eerste jaarhelft $52,8 mln in kas. Daar stond een schuld van $291,3 mln tegenover. Eerder dit jaar werd een succesvolle schuldfinanciering van $400 mln doorgevoerd.

Hedgingprogramma Leagold

In het vierde kwartaal start Leagold met een hedgingprogramma. Daarbij wordt tot en met het derde kwartaal van 2022 per kwartaal 25000 troy ounce goud op voorhand verkocht aan een prijs die tussen $1325 en $1430 ligt. Het gaat om ongeveer een kwart van de actuele output of een totale hoeveelheid van 300000 troy ounce over de hele periode. Dit is met het oog op de winstgevendheid een duidelijk minpunt.

De aankoop van aandelen door insiders is dan weer wel een goed teken. Bestuursvoorzitter en mijninvesteerder Frank Giustra kocht dit jaar al meer dan 4 miljoen aandelen bij. CEO Woodyer heeft meer dan 8 miljoen aandelen in bezit of bijna 3% van het totale aantal uitstaande aandelen.

Winstpotentieel Leagold Mining

Samengevat beschikt Leagold over een interessant groeiprofiel, maar de vooropgestelde productiestijging moet nog wel worden waargemaakt. Dit is in de mijnbouwsector vooraf nooit een uitgemaakte zaak. De hedgingconstructie is wel een negatief punt, omdat deze het winstpotentieel beknot.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!