Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Analisten Stephen Hendriks, 21 sep 2019 13:00

Totaalrendement van 34% voor Van Lanschot Kempen?

0 0 Leestijd ongeveer

Volgens UBS kan Van Lanschot Kempen nog honderden miljoenen aan de aandeelhouders uitkeren.

Geld te veel

Van Lanschot Kempen heeft letterlijk geld te veel. De kapitaalpositie is zo sterk dat de bank zich forse extra uitkeringen aan aandeelhouders kan veroorloven. Van Lanschot Kempen was oorspronkelijk van plan tussen 2016 en eind 2020 minimaal €250 mln uit te keren, zegt UBS, maar inclusief het bij de halfjaarcijfers aangekondigde extra dividend staat de teller al op €360 mln. Maar er zit nog meer in het vat. Uiteindelijk kan Van Lanschot Kempen in de perioden 2016-2020 zo’n €500 mln en tussen 2021 en 2023 nog eens €360 mln aan de aandeelhouders terug geven. De bank verwacht dat Van Lanschot Kempen de komende drie jaar ongeveer 80% van de nettowinst als regulier dividend zal uitkeren. Dat komt neer op €1,45 per aandeel. Daarnaast voorziet de bank in deze periode een jaarlijks speciaal dividend van €1,50 per aandeel.

Koopadvies

Van Lanschot Kempen kan volgens UBS zo veel uitkeren omdat de kapitaalratio zo hoog is. Inclusief de impact van de Bazel IV-regels, bedraagt de ‘common equity tier 1 ratio’ 20,6%. Dat is ruim boven de 15-17% boven de eigen doelstelling. Daarmee heeft Van Lanschot Kempen €180 mln aan ‘overtollig’ kapitaal, aldus UBS. Door het afbouwen van kredietverleningen aan bedrijven en het inzetten op minder kapitaalintensieve activiteiten als vermogensbeheer heeft Van Lanschot Kempen ook minder eigen vermogen nodig. UBS handhaaft dan ook het koopadvies voor Van Lanschot Kempen met een koersdoel van €23,50 dat zo’n 19% boven het huidige niveau ligt. Daar komt dan nog eens een verwacht dividendrendement van bijna 15% bij. Opgeteld verwacht UBS daarmee een totaalrendement van bijna 34% op het aandeel Van Lanschot Kempen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!