Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Analisten Stephen Hendriks, 21 sep 10:00

Deutsche Bank gaat beslist niet mee met koopadviezen uitzendsector

0 0 Leestijd ongeveer

Het is echt nog te vroeg om positief te worden over de uitzenders Randstad en Adecco, vindt Deutsche Bank.

Koopsignalen

Het aandeel Randstad heeft de afgelopen weken van verschillende analisten koopadviezen gekregen. Sinds eind augustus is de koers van de uitzender al met meer dan 10% opgelopen. Deutsche Bank heeft wel enig begrip voor het toegenomen enthousiasme van analisten en beleggers. Er vormen zich immers al enkele klassieke koopsignalen voor uitzendaandelen. Deutsche Bank onderscheidt vier van dit soort signalen, die erop zouden wijzen dat de malaise al is ingeprijsd. Zoals een inkoopmanagers-index van nieuwe orders van minder dan 45 of 50 en een waardering die in het kwart van de historisch laagste waarderingen ligt. De twee andere klassieke koopsignalen zijn een winst per aandeel die 15% onder het meest recente topniveau ligt en een winstverwachting voor het volgende jaar die onder de winstverwachting voor het lopende jaar ligt. Volgens de bank ligt de score van de koopsignalen op dit moment op ongeveer 2,5 uit 4.

Winstdaling

Toch is Deutsche Bank om meerdere redenen bepaald niet positief over de aandelen van uitzenders Adecco en Randstad. Volgens de bank zijn de winstverwachtingen van analisten voor zowel Adecco als Randstad veel te hoog. Voor Randstad gaan analisten dit jaar gemiddeld uit van een daling van de winst per aandeel van 9%. Voor 2020 wordt echter al weer een hervatting van de winstgroei door analisten verwacht. Deutsche Bank verwacht dat de winst per aandeel van Randstad dit jaar 8% en volgend jaar nog eens 26,7% daalt. Voor Adecco rekent de bank op een winstdaling van 11,4% dit jaar en 18,3% in 2020.

Recessie

Ieder belangrijk onderdeel van de uitzendmarkt laat op dit moment een krimp zien. Voor beleggers die ervan uit gaan dat dit slechts een korte pauze in de groei is, zijn Adecco en Randstad koopwaardig. Deutsche Bank gaat echter niet mee in deze ‘buy the dips’-strategie. De bank gaat uit van een flinke groeivertraging in de VS. Dat is een belangrijke markt voor Adecco en Randstad. Sinds 2008 is meer dan de helft van de groei van de operationele winst afkomstig uit de VS. Aandelen van de uitzenders presteren slechter dan de markt in de aanloop naar een recessie en pas weer beter dan de markt tijdens een recessie, waarschuwt Deutsche Bank. De bank houdt dan ook vast aan zijn verkoopadvies voor zowel Adecco als Randstad. Het koersdoel voor Adecco ligt met CHF50 zo’n 11% onder de huidige koers. Voor Randstad is Deutsche Bank nog negatiever omdat de Nederlandse uitzender meer bloot staat aan de markt voor vaste krachten. Het koersdoel van €37 voor Randstad is daarom bijna 20% lager dan het huidige koersniveau.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!