Updates

Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Advies van de dag Karel Mercx, 11 sep 2019 12:00

Streamingdienst heeft dip al achter de rug

0 0 Leestijd ongeveer

Door een tegenvallende groei van het aantal abonnementen is de koers van het Amerikaanse Netflix hard gedaald. Dat biedt een uitgelezen koopmoment voor een bedrijf met een sterke basis en prima groeimogelijkheden.

Het is een lastig klimaat voor het kiezen van een tip. Wereldwijd hebben centrale banken de afgelopen maanden tientallen keren de rente verlaagd (een renteverlaging van 0,25 telt als één). De koersen van aandelen, obligaties en edelmetalen zijn daardoor sterk gestegen. Aandelen die het slecht doen in het huidige klimaat, daar zit een vlekje op.

Netflix is zo’n fonds. Het bedrijf meldde half juli dat er in het tweede kwartaal 2,7 miljoen abonnementen zijn bijgekomen, ver onder de analistenverwachting van 5,0 miljoen. De analisten denken dat de groei over heel 2019 wel eens kan tegenvallen. In het derde kwartaal komt immers concurrent Disney, het grootste mediabedrijf ter wereld, met zijn eigen streamingdienst. Ook bedrijven als Apple zijn streamingdiensten aan het opzetten.

Koers Netflix dalende

In een positief beursklimaat daalde de koers van Netflix na de cijfers met ruim 20% en het aandeel staat 30% onder de alltime high. Zo’n forse daling hadden wij niet verwacht.

In 2013 zag Netflix de concurrentie al aankomen en lanceerde het de eigen serie House of Cards. Sindsdien produceert het bedrijf elk jaar meer originele series en films. Er zijn inmiddels honderden series gemaakt, waarvan een heleboel ook nog eens over meerdere seizoen.
Ik ben zelf al jaren abonnee. Mijn lijst van wat ik wil zien groeit sneller dan wat ik wegkijk. Ik peins er niet over om in de komende jaren mijn abonnement op te zeggen. Bedrijven met echte fans zijn op de lange termijn de beste beleggingen.

De koerswinst-verhouding is gedaald van ruim 300 in 2016 naar 110 nu. Het aantal abonnementen groeit nog steeds hard, en staat inmiddels op 152 miljoen. Dat is twee keer zoveel als in het eerste kwartaal van 2016. Wij denken dat Netflix veel te hard is afgestraft en zien de huidige koers als een mooi instapmoment voor de lange termijn.

Koerscijfers Netflix

Ticker:                                                              NFLX
Beurs:                                                               New York
Hoogste koers 12 mnd:                                 $386,80
Laagste koers 12 mnd:                                  $231,23
Beurswaarde:                                                  $129 mrd
Koers-winstverhouding:                                115
Dividendrendement:                                      –

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.