Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Actueel Jeff Thijssen, 6 sep 2019 10:35

Beurzen Vandaag: beleggers kijken uit naar Banenrapport VS

0 0 Leestijd ongeveer

De Europese beurzen lieten bij opening weinig beweging zien. KPN opende lager op het nieuws dat Dominique Leroy de overstap maakt als ceo van Proximus naar KPN. TomTom was bij opening de grote winnaar. Het bedrijf heeft een deal gesloten met Microsoft.

De Amsterdamse beurs is de handelsdag rustig begonnen. De AEX-index (+0,1%) stond een halfuur na opening licht in de plus, op 569 punten. De AMX-index (-0,02%) opende zo goed als onveranderd op 823 punten. Beleggers wachten op het belangrijke maandelijkse Amerikaanse banenrapport dat later op de dag zal verschijnen.

KPN maakte gisteravond nabeurs bekend dat het een nieuwe ceo heeft gevonden. Het gaat om de Belgische Dominique Leroy die op dit moment nog de ceo is van het Belgische telecombedrijf Proximus. Op 1 december dit jaar zal ze de overstap maken om Maximo Ibarra op te volgen, die naar Sky Italia gaat. Het aandeel noteerde een halfuur na opening 1,7% lager.

TomTom heeft een deal gesloten met Microsoft. Het bedrijf heeft haar navigatiesystemen geïntegreerd met het Microsoft Connected Vehicle Platform. De integratie maakt het mogelijk dat de gebruikersinformatie van de TomTom-navigatiesystemen kan worden doorgestuurd naar Microsoft Azure. Autobouwers kunnen deze informatie vervolgens gebruiken om verbeteringen aan te brengen tijdens de ontwikkeling en productie van nieuwe auto’s. De gegevens kunnen bijvoorbeeld worden  gebruikt om het bereik van een elektrische auto op basis van rijgedrag en geplande routes beter te voorspellen. Beleggers reageerden enthousiast. Het aandeel noteerde een halfuur na opening 3,1% in de plus.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • TomTom +3,1%
 • Wereldhave +1,0%
 • Fagron +0,7%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • KPN -1,7%
 • AMG -1,6%
 • BAM -1,3%

EUROPA

De Eurostoxx50-index stond na een halfuur zo goed als onveranderd op 3.486 punten (+0,04%).

De Duitse industriële productie is in de maand juli opnieuw gedaald met 0,6% ten opzichte van de maand juni. Het cijfer viel daarmee tegen, omdat economen op voorhand uitgingen van een stijging van 0,1%.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Safran +2,2%
 • Adidas +1,1%
 • Kering +1,1%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • AB Inbev -0,9%
 • Société Générale -0,8%
 • Sanofi -0,8%

 VERENIGDE STATEN

De Dow Jones-index is gisteren 1,4% hoger gesloten, op 26.728 punten. Ook de S&P500 (+1,3%) en de Nasdaq (+1,8%) sloten de handelsdag af in het groen. De beurzen hadden de wind in de rug, nadat de Chinese vicepremier Lie He bekend had gemaakt dat China en de VS in oktober weer handelsgesprekken zullen gaan voeren in Washington met de intentie om een einde te maken aan de handelsoorlog.

De beurskoers van Facebook (+2,0%) zat in de lift vanwege de lancering van haar nieuwe datingapp in de Verenigde Staten. Naar verwachting zal de app in 2020 beschikbaar komen in Europa. Als gevolg van de lancering kwam de beurskoers van Match Group (-4,6%) onder druk te staan. Match Group is het moederbedrijf achter de bekende datingapp Tinder.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • IBM +3,4%
 • Caterpillar +3,3%
 • Goldman Sachs +2,6%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Coca-Cola -1,2%
 • Walmart -0,4%
 • Procter & Gamble -0,4%

GRAFIEK VAN DE DAG

Als belegger zou je denken dat de handelsoorlog tussen de China en de VS met name de semiconductors zou raken. Desondanks ziet de grafiek van de Semiconductor-index (SOX) er technisch gezien al tijden zeer positief uit. Zelfs op 5 augustus, toen de Dow-Jones index op één dag 3,6% moest inleveren door het oplaaien van de handelsoorlog, bleef de SOX mooi boven de oplopende steunlijn.

SOX INDEX

AGENDA

14.30 uur, VS, Niet-agrarische loonlijsten

14.30 uur, VS, Werkeloosheidsgraad

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!