Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Analisten Stephen Hendriks, 1 sep 2019 11:00

Société Générale: Winstcijfers vallen mee, verwachtingen zijn overtrokken

0 0 Leestijd ongeveer

De tweedekwartaalcijfers vielen niet tegen, maar de verwachtingen voor 2020 zijn nog te optimistisch, meent SG.

Positieve verrassingen

Meer dan 90% van de Amerikaanse en Europese bedrijven hebben de (tweede) kwartaalcijfers gepubliceerd. Die vielen op zich niet tegen, constateert Société Générale (SG). In de VS heeft 89% van de bedrijven een winst per aandeel bekend gemaakt die net zo goed of zelfs beter was dan analisten hadden verwacht. Wel lag het percentage positieve verrassingen lager dan het gemiddelde van de afgelopen tien jaar. Analisten hebben hun winstverwachtingen dit jaar veel sterker verlaagd dan sinds 1985 gebruikelijk is. Volgens SG hoeven beleggers zich dan ook niet zo druk te maken over een veel verdere verlaging van de winstverwachtingen voor 2019. Daar staat tegenover dat de door analisten verwachte winstgroei van 10% voor 2020 te optimistisch is.

Verlaging

In Europa heeft 69% van de bedrijven de gemiddelde winstverwachting van analisten ingelost of zelfs overtroffen. Het gemiddelde over de afgelopen tien jaar is 62%. Dus dat is op het eerste gezicht niet slecht. Toch is SG niet onder de indruk. In de aanloop naar de tweedekwartaalcijfers hadden analisten hun verwachtingen immers al flink verlaagd. Desondanks wist slechts 46% van de Europese bedrijven die verlaagde winstverwachtingen te overtreffen. Dat percentage ligt daarmee niet hoger dan het gemiddelde over de afgelopen tien jaar. Bovendien lijkt er in Europa nog geen einde te zijn gekomen aan de verlaging van de winstverwachtingen. SG heeft daarom een lijst samengesteld met de aandelen van bedrijven waarvan de omzetgroei positief heeft verrast en de winstgroei wél kan versnellen. Ahold Delhaize is het enige Nederlandse aandeel op deze lijst. Andere bekende namen op de lijst zijn onder meer Allianz, L’Oréal, Airbus en SAP.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!