Updates

Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Lezersvragen Koen Lauwers, 23 aug 2019 13:00

Hoe staat het er nu voor met Newmont Goldcorp?

0 0 Leestijd ongeveer

Met de overname van Goldcorp groeide Newmont dit jaar zowel op het vlak van productie als reserves uit tot de grootste gouddelver ter wereld. 2019 wordt een overgangsjaar, waarbij de verschillende activa geïntegreerd moeten worden en een deel ervan wordt verkocht.

Het stroomlijnen van de nieuwe fusiegroep zal naar schatting 12 tot 18 maanden in beslag nemen. De jaarlijkse kostenbesparingen worden op $365 mln begroot. Toch was de reactie van investeerders op de overname lauw. Newmont deed nochtans een uitstekende zaak, want het sloeg toe enkele maanden nadat het aandeel Goldcorp naar het laagste peil sinds 2002 was teruggevallen.

Niet representatief

De cijfers van het voorbije tweede kwartaal bleven iets onder de verwachtingen, maar waren niet echt representatief gezien de talrijke uitzonderlijke kosten verbonden aan de overname. Newmont Goldcorp mikt voor 2019 op een goudproductie van 6,5 miljoen troy ounce en totale productiekosten van $975 per troy ounce. Dit levert op de huidige goudprijs een aardige winstmarge op. De netto schuld is onder controle, met $4,9 mrd of 1,5 keer de verwachte bedrijfswinst. Newmont Goldcorp is tegen 1,5 keer de boekwaarde koopwaardig als defensieve basiswaarde in een gespreide goudportefeuille.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!